Natečaj "DRIVe around the world"

Četrtek, 19 November 2009

Kako dobro ste povezani? Z natečajem »DRIVe around the world« je Volvo Cars naredil korak k izboljševanju moči socialnih mrež. Ljudje morajo v samem boju  v 80 dneh virtualno prevoziti pot okoli sveta z Volvom C30 z uporabo svojih Facebook prijateljev. Volvo Cars bo ob koncu tekmovanja v imenu zmagovalne ekipe podaril 15.000 € za projekt zmanjšanja ogljika.

Facebook je zbirališče posameznikov, kamor se dnevno vpiše več kot 100 milijonov ljudi. Tako lahko ta 80-dnevni-okoli-sveta boj imenujemo tudi socialni eksperiment; izziv za sodelujoče, kjer vidijo kako dobro so resnično povezani med seboj.

»DRIVe Around The World temelji na filozofiji, da je vsaka oseba povezana z ostalim svetovnim prebivalstvom s samo 6 stopinjami razlike. Naša ideja je, da ustvarimo zanimiv eksperiment, ki bo ljudi spodbudil, da vzpostavijo stik eden z drugim na povsem nov ter edinstven način,« pravi Lukas Dohle, ki je odgovoren za Live Communication and Social Media pri Volvo Car korporaciji.

Boj se začne 16. novembra in se konča 5. februarja. Dostop je možen preko Facebook strani www.facebook.com/volvo, kjer lahko preberete tudi vse potrebno o izzivu, ali pa preko direktne prijave na apps.facebook.com/drivearoundtheworld.

Če povzamemo, namen tekmovanja je da prevozimo pot okoli sveta z varčnim Volvom C30 DRIVe, in sicer z uporabo mreže kontaktov. Volvo C30 DRIVe ima porabo goriva samo 3,8 litra na 100 km. To omogoči doseg 1333km (825 milj) zgolj z enim tankom bencina. Kar pomeni, da vsak sodelujoči vozi avto 1333 virtualnih kilometrov predenj ga zamenja Facebook prijatelj, kateri ponovi vse skupaj. Krog je zaključen, ko se avto vrne na začetno točko.

Vse  poti moštev se lahko spremlja na Volvovi Facebook strani.

Nagrada zmagovalne ekipe bo v obliki donacije 15.000€ za projekt zmanjšanja ogljika preko organizacije myclimate, z namenom omejiti globalno segrevanje. Myclimate deluje preko Gold Standard-a, ki je kvalificiran pri združenih narodih in je bil oblikovan s strani WWF International in Greenpeace International. Za vsakega dodatnega voznika bo Volvo Cars prispeval fond denarja, ki bo ustrezal 99 gramov CO2, kar je nivo izpusta CO2 emisij na kilometer Volva C30 DRIVe.

»Ta izziv se povezuje z Volvovo novo kampanjo »There's More To Life Than A Volvo, that's why you drive one« s poudarkom kako pomembne so naše osebne vezi za boljši svet. Ko bo tekmovanje zaključeno bo Volvo na tak način našel najbolj povezano ekipo na svetu.« pravi Lukas Dohle.

 

2 AM