Nova vzhajajoča zvezda: Mini Coupé

Nedelja, 09 Oktober 2011
Mini coupé bo naslednji petek, 14. oktobra 2011, uradno vstopil na trg v desetih državah Srednje in Vzhodne Evrope, tudi v Sloveniji. Lansiranje modela Mini Coupé je prvo lansiranje avtomobila, ki se po vsej Evropi v celoti odvija preko spletnega medija. V vseh desetih državah regije Centralna in Vzhodna Evropa, sedaj Facebook kampanja dosega vrhunec. Ideja v ozadju tega projekta je strastna in privlačna: vključuje navdušence spletne strani Mini Facebook in glavno zvezdo - novega minija coupé.



Inovativna Facebook kampanja
Na Facebook strani vsake izmed desetih sodelujočih držav so se poleti zaporedoma objavili trije napovedni video filmi. Da bi se prikazal vsak naslednji video je bilo potrebnih 30 do 50 klikov »Všeč mi je«, odvisno od navdušencev spletne strani Mini Facebook posamezne države. “Iskanje” je glavni koncept v ozadju prikazanih video vsebin. Privlačna 'Mini bejba' je izzvala Facebook navdušence tako, da so ji pošiljali predloge, kako bi jo osvojili. Ideje so zbirale preko Facebook strani (komentarji) in najbolj izvirne so bile na koncu tudi izbrane. Dva izbranca iz posamezne države sta skupaj s svojimi najboljšimi prijatelji obiskala Ljubljano, kjer sta se udeležila snemanja nepozabne avanture. Snemanje v Ljubljani je potekalo od 3. do 9. septembra 2011. Novi mini coupé je vsaki tekmovalni dvojici pomagal pri osvajanju privlačne punce preko duhovitih, napetih in izjemnih poskusov. Ljubljančani so tako septembra z zanimanjem opazovali dogajanje na Prešernovem trgu, v parku Tivoli in na nekaterih drugih lokacijah, kjer je potekalo snemanje.

Video vsebine, posnete v Sloveniji, bodo objavljene na Facebooku. Tekmovalca, ki bosta za svoje video posnetke izmed vseh prejela največ klikov »Všeč mi je«, si bosta priigrala "Mini izlet v Barcelono".  Spletna kampanja se je v desetih državah Centralne in Vzhodne Evrope na Facebooku začela 18. julija . Do tega trenutka se je kampanja izkazala za velik uspeh. Od začetka kampanije do 27. septembra je baza navdušencev Mini Facebook, v okviru regije Centralna in Vzhodna Evropa, zrasla za več kot 20.000 oseb.

Slovenska ekipa s kliki oboževalcev do zmage
Od 7. do 21. oktobra lahko glasujete za video vsebine slovenske ekipe na uradni Facebook strani Mini Slovenija: www.facebook.com/MINI.Slovenija Glasovanje bo potekalo v vseh državah in udeleženec, ki bo izmed vseh prejel največ glasov, bo zmagal.



Mini coupe
S predstavitvijo prvega dvosedežnika znotraj modelne serije Mini, daje mini coupé segmentu majhnih avtomobilov novo injekcijo raznolikosti blagovne znamke. Mini coupé predstavlja premik športne DNK blagovne znamke v novo izvedbo vozila, z novo Minijevo interpretacijo razreda kompaktnih športnih avtomobilov.