Novega minija so izbrali za klasika prihodnosti

Četrtek, 23 Oktober 2014

Po mnenju bralcev avtomobilistične revije Auto Bild Klassik ima najnovejša generacija minija značilnosti, ki iz nje delajo klasiko. Novega minija so namreč izglasovali za »klasika prihodnosti« v kategoriji majhnih in kompaktnih avtomobilov. Tako je najnovejša izdaja britanskega originala dobila nagrado »Golden Classic Steering Wheel«.


 
Zelo malo je avtomobilov z značilnostmi, ki jih jasno razlikujejo od njihovih tekmecev, obenem pa že v zgodnji fazi kažejo potencial klasike. Mini ima vse to: unikatno tradicijo znamke in trenutni status originala v segmentu premium majhnih avtomobilov. Tudi 55 let po lansiranju klasičnega minija, značilni principi znamke pri inteligentni uporabi prostora in agilnih značilnosti upravljanja niso izgubili svoje privlačnosti. Avtentična oblika, unikaten stil in značilen užitek v vožnji, tudi novemu miniju dajejo trajno privlačnost.

Nagrada »Golden Classic Steering Wheel« se je letos podelila že petič. Nagrada temelji na rezultatih glasovanja, v katerem so bralci revije »Auto Bild Klassik« navajali svoje favorite v različnih kategorijah, vključno s kategorijami »klasik leta«, »odkritje leta«, »prenova leta« in »klasik prihodnosti«. Nagrada ne pokriva zgolj mejnikov avtomobilske industrije, spektakularnih redkosti in eksotičnih primerkov, pač pa tudi aktualne modele, ki so privlačni za prihodnje generacije avtomobilskih navdušencev.

»Golden Classic Steering Wheel« je že druga nagrada te vrste, ki jo je dobil novi mini v razmiku nekaj mesecev. Prejšnjo pomlad je namreč že osvojil nagrado bralcev »Motor Klassik«.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper