Novi citroën grand C4 Picasso prejel nagrado Enoprostorec leta

Sobota, 11 Januar 2014

Po tem, ko je redakcija BBC Top Gear Magazine izbrala C4 Picasso za "Najboljši družinski avto leta", je bil novi citroën grand C4 Picasso spet nagrajen v Veliki Britaniji. 8. januarja je bil v Londonu razglašen za "MPV of the Year", ki ga podeljuje revija What car?. Od začetka prodaje, junija 2013, se je doslej prodalo skoraj 60.000 različic s 5 in 7 sedeži.

Uredništvo revije What Car?, eno izmed najbolj poznanih revij v angleškem tisku, je prepričala prostornost, uporabnost in predvsem uvajanje novih kreativnih tehnologij v družinski avto.

Citroën obeležuje novo etapo v svoji produktni ofenzivi z lansiranjem novega grand C4 Picassa, ki se jasno razlikuje od izvedenke s 5 sedeži in predstavlja novo ravnovesje med prostornostjo v notranjosti in tekočimi linijami. Učinkovita nova platforma EMP2 mu namreč omogoča, da ponudi odlično kombinacijo modularnosti, bivalnega udobja in dostopnosti. Najbolj okolju prijazna izvedba dosega rekordne emisije CO2 – le 98 g/km. Poleg tega citroën grand C4 Picasso uvaja novo tehnologijo BlueHDi, z izvedenko, ki dosega moč 150 KM in izpusti le 110 g CO2/km.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper