Novi lastnik Peugeot Slovenija in Citroen Slovenija je švicarsko podjetje

Torek, 10 November 2015

Skupina PSA v okviru strategije »Back in the race« prilagaja svojo organizacijo za doseganje čim večje učinkovitosti. Zato so se odločili, da slovensko zastopstvo znamk Citroen, DS in Peugeot reda novemu distribucijskemu partnerju, švicarski skupini Emil Frey.

Finančno neodvisno družinsko podjetje Skupina Emil Frey ima dolgoletne izkušnje v maloprodaji in distribuciji avtomobilov različnih znamk. Sedež ima v Švici, v Zurichu, in se ponaša z več kot 90-letno tradicijo delovanja v avtomobilskem poslu. Skupina Emil Frey zaposluje preko 7000 oseb in se ukvarja z vele- in maloprodajo, financiranjem, leasingom, logistiko vozil in nadomestnih delov ter deluje v enajstih evropskih državah.

Skupina PSA je v petek 6. 1. S Skupini Emil Frey podpisala pogodbo o prenosu poslovnega deleža, kar pomeni, da bo Skupina Emil Frey 1. 2. 2016 postala 100 % lastnik sedanjih podružnic Peugeot Slovenija d.o.o. in Citroen Slovenija d.o.o.


Vodstvo Citroen Slovenija d.o.o. in Peugeot Slovenija d.o.o., oziroma znamk Citroen, DS in Peugeot (november 2014)

Vse obstoječe pogodbe o zaposlitvi, kakor tudi delovna doba v podjetju se ohranijo. Prav tako se ohranijo koncesijske pogodbe in obstoječi dogovori z dobavitelji in partnerji. Današnje vodstvo podjetja ostaja nespremenjeno, vendar bo v bodoče delovalo pod novim lastnikom. Generalni direktor Peugeota, Citroena in DS-a v Sloveniji še naprej ostaja g. Jožko Tomšič.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper