Novi model DS bodo izdelovali v tovarni Mulhouse

Petek, 31 Julij 2015

Skupina PSA je izbrala obrat Mulhouse za proizvodnjo novega vozila DS, ki ga bodo začeli proizvajati v letu 2018. Znamka DS bo do leta 2020 ponujala že šest različnih modelov. Mulhouse je bil, po prenovi in povečanju obrata ter investiciji 400 milijonov evrov, izbran za proizvodnjo že tretjega novega modela v manj kot enem letu. V juniju 2014 sta mu že bili dodeljeni dve novi vozili. 

V okviru postopkov za posodobitev proizvodnega obrata so 12. junija celotno proizvodnjo - Peugeot 2008, Citroën C4 in DS4 - preselili na eno linijo. Prosto proizvodno linijo bodo v naslednjih petnajstih mesecih povsem prenovili, da bo primerna za integriranje nove modularne platforme EMP2, namenjene prihodnjim vozilom skupine PSA iz avtomobilskih razredov C in D.

Skupina PSA Peugeot Citroën se je iz naslova "novega socialnega sporazuma" obvezala, da bo v obdobju 2014 – 2016 najavila lansiranje najmanj enega modela v vsaki proizvodni tovarni skupine PSA v Franciji. Z dodelitvijo tretjega vozila obratu iz Mulhousa in po predhodnih najavah v obratih Sevelnord, Rennes, Sochaux in Poissy je skupina PSA Peugeot Citroën izpolnila svoje obljube in si zagotovila transparentnost svoje proizvodnje za naslednje desetletje.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Peter Mavrič