Novi sistem NAVIDRIVE za Citroën

Petek, 09 Marec 2007

Odvisno od posameznih držav bo Citroën v prvem polletju 2007 začel tržiti novi sistem NaviDrive na vozilih C5 in C6. Nova generacija sistema NaviDrive nudi izboljšan grafični prikaz in avantgardne storitve na področju telematike in avdio funkcij.. Sistem NaviDrive odslej vsebuje trdi disk z zmogljivostjo 30 giga bytov za shranjevanje zemljevidov in glasbe. Ta, še malo bolj razširjena tehnologija, doprinaša večjo zmogljivost in zelo enostavno uporabo, tako na področju glasbenih funkcij kot navigacijskega sistema GPS.

Vgradnja trdega diska omogoča nove funkcije:

-  Zemljevidi 30 evropskih držav so shranjeni v pomnilniku, brez CD-ROM-a ali DVD-ja. Čas izračunavanja destinacij je s tem močno skrajšan.

- Trdi disk vsebuje tudi funkcijo Juke-Box, ki omogoča shranjevanje 180 ur glasbe, z delnim ali celotnim kopiranjem avdio CD-jev ali CD-jev v MP3 formatu. Voznik s tem lahko ustvari izbor (playlist) iz shranjenih skladb na trdem disku.

Funkcija navigacijskega sistema GPS zajema tudi dva nova načina delovanja; način Birdview (ptičja perspektiva) in način križišče:
 
- Način Birdview omogoča boljše razumevanje poti z barvnim prikazom zemljevida v 3D.
- Način križišče omogoča prikaz podrobnosti naslednjega križišča, ko je v načinu
   prikaza čez celotni zaslon.

Ta novi sistem NaviDrive ohranja mnoge telematske funkcije (avdio sistem in prostoročni GSM telefon) kot tudi vse štiri brezplačne dodatne storitve brez GSM naročnine:

- Citroën Urgence: na voljo je 7 dni v tednu in 24 ur na dan, trenutno pokriva 7 držav v Evropi in bo v letu 2007 razširjen na Portugalsko in v Avstrijo. V primeru nesreče na cesti ali neprijetnosti ta storitev omogoča določanje položaja vozila preko GPS in omogoča dostop do storitev v sili (glede na države). Ta klic se lahko sproži samodejno ob trčenju ali z neprekinjenim pritiskom na gumb «SOS». Voznik bo vedno sprejet v svojem jeziku.

- Preko Michelin trafic: voznika v realnem času obvešča 24 ur na dan o stanju prometa in nesrečah na cesti.

- Pomoč na cesti - Citroën Assistance: v primeru nesreče na cesti lahko voznik z daljšim pritiskom na gumb «dvojna puščica» obvesti platformo za pomoč. Znamka v najkrajšem času pošlje na kraj dogodka vozilo za popravilo na cesti.

- Citroën On-line: s kratkim pritiskom na gumb «dvojna puščica» voznik vzpostavi stik s klicnim centrom, ki obravnava vsa morebitna vprašanja o uporabi sistema NaviDrive. Ta storitev je na voljo od ponedeljka do sobote, od 8.00 do 20.00.

V vozilo vgrajen nov sistem NaviDrive zagotavlja mirno in udobno vožnjo ter pomoč na cesti ob vsakem času po zaslugi Citroënovih služb in učinkovitih storitev.

 

Citroen Slovenija