Obeta se sodelovanje Alfa Romea in MINIja

Petek, 11 Julij 2008

BMW Group in Fiat Group Automobiles (FGA) podpisala pismo o nameri sodelovanja pri komponentah in platformah za vozila Mini in Alfa Romeo. Skupina BMW Group in Fiat Group Automobiles (FGA) preučujeta možnosti sodelovanja na področju komponent in platform za vozila Mini in Alfa Romeo. Kot del morebitnega bodočega sodelovanja bo tudi podpora BMW Group pri lansiranju blagovne znamke Alfa Romeo na severno ameriškem trgu.

Pismo o nameri sta podpisala član uprave BMW AG Friedrich Eichiner, odgovoren za razvoj podjetja in blagovne znamke, in Alfredo Altavilla, odgovoren za razvoj podjetja Fiat Group Automobiles in izvršni direktor Fiat Powertrain Technologies.

»Trenutno s Fiat Group raziskujemo možnosti skupne uporabe komponent in sistemov v vozilih Mini in Alfa Romeo. Na ta način želimo doseči ekonomijo obsega in zniževati stroške v okviru naše strategije Number ONE,« je v ponedeljek v Münchnu povedal Eichiner.

Sergio Marchionne, izvršni direktor Fiat Group in Fiat Group Automobiles, je ob tem povedal: “Predlagano sodelovanje z BMW-jem je pomemben temelj v naši strategiji poslovnih povezovanj. Veselimo se sodelovanja s tako uglednim in spoštovanim partnerjem v avtomobilski industriji, z jasnim ciljem: izboljšati konkurenčnost obeh podjetij.« 

Podpisnika sta se dogovorila, da ne bosta razkrivala podrobnosti morebitnega sodelovanja. Rezultati teh pogovorov pa bodo najverjetneje znani do konca leta.

 

Avto Triglav

.