Odštekani novi citroen C3 je nova uspešnica znamke

Sobota, 06 Maj 2017

itroen C3 je že od samega začetka nekoliko drugačen od konkurentov – bolj ljubek, prijaznega videza, prepoznaven in primerno nevsakdanji (kar od nekdaj sodi k tej francoski znamki). V novi generaciji citroen C3 te lastnosti še potencira in 100.000 prodanih vozil ter 25 mednarodnih nagrad dokazuje, da je svojeglava pot Citroena tudi prodajno prava pot.

Novi C3, ki je bil lansiran novembra lani, je skupno zabeležil že 100.000 prodanih primerkov. Naročila za vozilo C3 so v prvem trimesečju poskočila za 70 % (v primerjavi s prvim trimesečjem leta 2016), s tem pa je C3 še utrdil vlogo najbolje prodajanega Citroënovega modela. Za znamko pomembna pridobitev je podatek, da je kar 60% strank prestopilo iz drugih znamk (iz poročila o menjavi vozila staro za novo za 5 evropskih držav). Kupci pri nakupu C3 očitno tudi ne varčujejo, saj je skoraj vsako drugo vozilo prodano z najbogatejšim nivojem opreme ("Shine"), več kot 60 % prodanih primerkov ima dvobarvno karoserijo, več kot 60 % prodanih primerkov ima zaščite Airbump® in več kot 30 % prodanih primerkov ima doplačilni notranji ambient.

Citroenu C3 pa niso pohval izrekli le kupci, ki so ga na strani Citroen Advisor v sedmih državah ocenili z oceno 4,7 od 5, pač pa tudi strokovna javnost, ki je malčku podelila več kot 25 priznanj, med njimi nagrado BBC Top Gear - Best Cars (v kategoriji "najboljši mestni malček"), naziv Avto leta v Grčiji in pa tudi oblikovalsko nagrado Red Dot design Award.

V Sloveniji je bilo od prvega decembra lani do konca aprila letos sklenjenih skoraj 500 pogodb za nakup citroena C3. Kar 95 % novih C3 v Sloveniji ima bencinske motorje, 49 % najboljšo opremo Shine in 71 % dvobarvno karoserijo. Za zaščito Airbump® pa se je odločilo 61 % slovenskih kupcev.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper