Peugeot, Citroen in Opel bodo skupaj snovali naslednjo generacijo dostavnikov

Petek, 17 April 2015

PSA Peugeot Citroën (PSA) in General Motors (GM) sta danes naznanila, da bo proizvodnja naslednje generacije lahkih gospodarskih vozil segmenta B (B-LGV) obeh proizvajalcev v okviru njunega strateškega sodelovanja potekala v proizvodnem obratu skupine PSA v španskem mestu Vigo.


Sedanji citroen berlingo, peugeot partner in opel combo bodo dobili naslednike v letu 2018.

Vozila bodo nadomestila modele Citroën Berlingo, Peugeot Partner in Opel Vauxhall Combo. Zasnovali jih bodo na zadnji generaciji konstrukcijske osnove gospodarskih vozil skupine PSA. Prva vozila bodo prispela na tržišče v letu 2018.

Sodelovanje med skupino PSA in korporacijo GM temelji na uravnovešenem odnosu. Vozila obeh proizvajalcev se bodo med seboj jasno razlikovala in ujemala s celostno podobo vsake znamke.

Omenjeni program je že tretji od skupnih treh projektov, ki so bili dogovorjeni in pogodbeno sklenjeni decembra 2013. Ostali projekti vključujejo proizvodnjo vozila B-MPV (družinski enoprostorec segmenta B) v proizvodnem obratu korporacije GM v Saragossi, v Španiji in proizvodnjo vozila C-CUV (crossover iz segmenta C) v proizvodnem obratu skupine PSA v Sochauxu, v Franciji.


Po sporočilu za javnost povzel: Peter Mavrič