Posebna kolekcija MINI ob 50. obletnici znamke

Sobota, 04 Julij 2009

Okroglih 50 let je minilo od takrat, ko je prvi primerek legendarnega MINI zapeljal s proizvodnega traku tovarniškega obrata. Za obeležje ob praznovanju abrahama, predstavlja MINI svojo kolekcijo 50 Years Collection, ki jo sestavljajo kosi oblačil in drugi modni dodatki.

Vrhunci sloga 50Y.

Mod(ernistični) videz je ponovno tukaj! Anorak je od šestdesetih let prejšnjega stoletja užival popoln kultni status, z neštetimi modnimi trendi. MINI sedaj predstavlja svojo lastno moderno interpretacijo klasičnega oblikovanja 51 Fishtail. Olivno zelen unisex anorak s kapuco je na voljo s praktičnim dodatkom: velkro zaponka na levem rokavu omogoča pripenjanje trendovskih našitkov.

Nakupovanje do onemoglosti! Kot se spodobi ob takšni priložnosti, se je MINI zakopal globoko v fotografske arhive. Rezultat iskanja so tri nakupovalne torbe 50Y Shopper Bags v trendovskem retro slogu. Zasnova oblikovanja nakupovalnih torb temelji na klasičnih temah iz šestdesetih let, kjer se lahko izbira med odtisi z motivi Londona, Monte Carla in Coste Azzurra. Te prostorne trendovske torbe so na voljo v različnih dimenzijah in oblikah, po meri vsakega nakupa.

Ujemi trenutek! V sodelovanju s skupino strokovnjakov iz kolekcije Onitsuka Tiger, je MINI oblikoval kreacijo športnih copat 50Y Anniversary Sneaker Edition. Ta omejena kolekcija zajema športne copate 50Y Camden iz rjavega usnja s kontrastnimi črtami v sivi barvi, kakor tudi športne copate v slogu 50Y Mayfair iz sivega usnja s turkiznimi črtami. Podplati teh dveh parov športnih copat prevzemajo idejo oblikovanja od oblazinjenja sedežev MINI, medtem ko črpajo kovinski vložki za vezalke svoj navdih pri kromirani obrobi sprednjih žarometov. Logotip obletnice se nahaja v predelu pete športnih copat.

Pilotska sončna očala 50Y Anniversary Sunglasses so nastala kot posledica poklonitve matični državi blagovne znamke in vključujejo nepremagljiv motiv zastave Union Jack na notranji strani okvirja, pri čemer so vsaka očala unikatna. Diskreten logotip MINI je vtisnjen na obeh straneh v predelu senca, medtem ko zagotavljajo nezdrobljive plastične leče 100 % UV zaščito.

 

Celotna kolekcija je na voljo na:  www.MINI.com/shop ali pri pooblaščenem prodajalcu in serviserju vozil MINI.