Posebna serija volvov "Ocean race"

Torek, 11 Marec 2008

Podjetje Volvo Cars je ob začetku odštevanja do jadralne regate Volvo Ocean Race predstavilo serijo tematsko oblikovanih avtomobilov..Nova serija, poimenovana Volvo Ocean Race Edition, vključuje tri modele: Volvo V70, Volvo XC70 in Volvo XC90. Novost je, da lahko kupci sedaj izbirajo med dvema barvama karoserije: oceansko modro in električno srebrno.

»Regata Volvo Ocean Race odraža vrednote, ki jih iščejo naši kupci. Regata simbolizira aktiven življenjski stil, dogodivščine in strast in avtomobili iz serije Volvo Ocean Race odražajo prav to. Prepričani smo, da bodo zaradi svoje povezave z navtičnim oblikovanjem zelo privlačni,« je dejal Lennart Stegland, predsednik oddelka za posebna vozila pri Volvo Cars.

Ko je Volvo v letih 2001-02 prvič organiziral regato Volvo Ocean Race, je podjetje prodalo 4.500 posebnih različic modelov V70 in X70. Pri regati, ki je potekala v letih 2005-06, je podjetje svojo ponudbo posebnih modelov razširilo še na Volvo XC90 in prodaja se je povečala na 8.600 avtomobilov. Najnovejši modeli Volvo Ocean Race bodo v prodajne salone prispeli junija 2008. Volvo Cars pričakuje, da bo prodal okoli 9.000 teh vozil. Največji prodajni trgi so Nemčija, Švedska, Finska, Velika Britanija in Japonska.

Razburljiva notranjost
»Tokrat smo našo ponudbo oplemenitili z močnejšo povezavo z jadranjem. Več elementov v notranjosti spominja na materiale, ki se uporabljajo za jambore in ladijsko opremo. Šivi, uporabljeni na oblazinjenih površinah, so v sorodstvu s tistimi, ki so se uporabljali pri izdelavi jader, aluminijasti detajli na preprogah pa spominjajo na vrvi za spuščanje jader. Oblika edinstvenih platišč je bila navdahnjena z gibanjem morskih valov,« dodaja Lennart Stegland.
Ekskluzivna značka Volvo Ocean Race je oblikovana na novo, navtična avra avtomobila pa je poudarjena še z karoserijo v oceansko modri barvi in zunanjimi kromiranimi detajli. Avtomobili iz serije Volvo Ocean Race so na voljo tudi v električno srebrni barvi. Vsi avtomobili so opremljeni z notranjostjo iz ekskluzivnega mehkega usnja, ki je na voljo v mehki bež ali črnkasti barvi. Osrednja konzola in ostale podrobnosti so iz mat brušenega aluminija. Avtomobili iz serije Volvo Ocean Race Edition so na voljo z enakim razponom motorjev, kot so za standardne modele na voljo na posameznih tržiščih.

Jadralna regata Volvo Ocean Race
Regata Volvo Ocean Race je najbolj naporna oceanska pustolovščina na svetu. Ta ekstremni dogodek poteka v desetih etapah. Jadrnice bodo 4. oktobra izplule iz španskega pristanišča Alicante. Regata se bo po vmesnih postankih v Cape Townu (Južnoafriška republika), Kochiju (Indija), Singapurju, Qingdau (Kitajska), Rio de Janeiru (Brazilija), Bostonu (ZDA), Galwayu (Ireska), Göteborgu (Švedska) in Stockholmu (Švedska) 27. junija 2009 zaključila v ruskem pristanišču St. Petersburg. Volvo Ocean Race bo vključevala tudi obalne regate v večini pristanišč.

Za več informacij o regati Volvo Ocean Race obiščite:
http://www.volvooceanrace.org

 

 

2AM