Povezovanje podjetji Citroen Sport in Red bull

Torek, 01 April 2008

Citroën Sport je sprejel podjetje Red Bull za novega partnerja v programu svetovnega prvenstva v rallyu FIA s posadkama Loeb/Elena in Sordo/Marti, ki tekmujeta z dirkalnikoma Citroën C4 WRC. .

Mednarodni sloves znamke Citroën, izvrstni dosežki ekipe Citroën-Total (3 naslovi v svetovnem prvenstvu v kategoriji konstruktorji in 4 zaporedni za Sébastiena Loeba in Daniela Elenao) ter izjemne osebnostne značilnosti voznikov se odlično ujemajo z duhom podjetja Red Bull, ki je iznašlo energijsko pijačo. Trenutno vodilni proizvajalec energijskih pijač v svetu načrtuje približevanje francoskemu tržišču.

Olivier Quesnel, direktor ekipe Citroën Sport, se veseli omenjenega sodelovanja, ki bo steklo že na naslednji dirki svetovnega prvenstva: 27. marca v Argentini. "Zelo smo veseli in smo navdušeno sprejeli to pogodbo. Dinamični podobi obeh družb se dopolnjujeta in omenjeno sodelovanje  bo dobrodejno, saj izvrstno ustreza rallyu kot disciplini in družbi Citroën, ki je visoko angažirana za sodelovanje."

Družba Red Bull GmbH s sedežem v mestu Fuschl am See, v bližini Salzburga v Avstriji, je prisotna v več kot 130 državah po vsem svetu. Filozofija podjetja Red Bull na področju partnerstva temelji na razvijanju sodelovanja z izjemnimi atleti in na podpori inovativnim dogodkom.
Red Bull se je tako pridružil partnerjem ekipe Citroën-Total v letu 2008: Pirelli, Le Coq Sportif, Eurodatacar, Citroën Financement, Magneti-Marelli, Sabelt, Transalliance, OZ Racing in Météo France Sports.

 

CITROEN v svetovnem prvenstvu v rallyu FIA so:

    * 4 zaporedni naslovi svetovnega prvaka v rallyu FIA v kategoriji "Vozniki in sovozniki" Sébastiena Loeba in Daniela Elenae (2004/2005/2006/2007)

    * 3 naslovi svetovnega prvaka v rallyu FIA v kategoriji "Konstruktorji"(2003/2004/2005)

    * 3 naslovi svetovnega prvaka v rallyu FIA v kategoriji "Junior" (2001/2002/2005)

    * 44 zmag (od leta 1999 do Mehike 2008) 95stopničk (od leta 1999 do Mehike 2008)

 

Citroen Slovenija