Pretekli teden so pristojni organi v PSA preverjali emisije izpušnih plinov

Ponedeljek, 25 April 2016

V okviru preiskav o emisijah škodljivih izpušnih plinov, ki trenutno potekajo v avtomobilskem sektorju, je pri skupini PSA v četrtek, 21. aprila opravil obisk in zbiranje podatkov Generalni direktorat za konkurenco, potrošnike in boj proti goljufijam v Franciji (DGCCRF).

Skupina PSA potrjuje, da njena vozila ustrezajo podatkom o emisijah škodljivih izpušnih plinov v vseh državah, kjer posluje. Ker zaupa v svoje tehnologije, skupina PSA obširno sodeluje s pristojnimi organi oblasti.

Poleg tega skupina PSA ponovno opozarja na učinkovitost svojega sistema za naknadno obdelavo "BlueHDi" s tehnologijo za selektivno katalitično redukcijo (SCR), ki je umeščena pred filtrom trdnih delcev (FAP) in omogoča obdelavo dušikovih oksidov (NOx), ki jih odvajajo dizelski motorji. Ta tehnologija je bila od konca leta 2013 do danes postopoma vgrajena v vsa vozila z dizelskim motorjem Euro6 skupine PSA.

Novembra 2015 se je skupina PSA odločila za edinstven pristop glede transparentnosti do svojih strank z objavo rezultatov o porabi goriva in emisijah v dejanskih voznih razmerah, ki so bili pridobljeni po testnem protokolu, določenem skupaj z dvema nevladnima organizacijama, Transport & Environment (T & E) in France Nature Environnement (FINE) pod nadzorom skupine Bureau Veritas.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper