Prihodnost Volva je v električnih avtomobilih

Petek, 08 Oktober 2010
Na novinarski konferenci avtomobilskega salona v Parizu, je Stefan Jacoby, predsednik in generalni direktor Volvo, poudaril, da prihodnost Volva stoji na električnih avtomobilih. »Postavili bomo standarde v industriji,« pravi Jacoby, ter hkrati razkrije, da se produkcija volva C30 DRIVe Electric prične v letu 2011.

Pariški avtomobilski salon je prvi tovrstni salon za Stefan-a Jacoby-ja na njegovi novi poziciji. Volvu se je pridružil kot predsednik in generalni direktor 16.avgusta letos. Med novinarsko konferenco je Stefan poudaril pomen elektrifikacije. Danes je to volvo C30 DRIVe Electric, športni avtomobil, ki ga poganja zgolj elektrika in doseže 150 kilometrov z enim polnjenjem.

Model C30 DRIVe Electric začne s produkcijo v letu 2011, testna flota pa je že v pogonu v Evropi, na Kitajskem in v ZDA. Stefan Jacoby doda, da bo imel Volvo v ponudbi od leta 2012 tudi plug-in hibrid. Tak model bo imel izpuste CO2 pod 50 g/km. »V prihodnost se pomikamo z željo po oblikovanju vozila, ki bo imel minimalen vpliv na okolje ter z ambicijo po produkciji svetovno najbolj varnega avtomobila,« zaključi Stefan Jacoby.