Proizveden prvi land rover evoque

Torek, 05 Julij 2011
Čeprav je šele včeraj iz proizvodnih trakov tovarne Halewood zapeljal prvi land rover evoque, so doslej prejeli že preko 18.000 prednaročil. Ob tej priliki se je zbralo vodstvo znamke Jaguar Land Rover in prvi izdelani model Evoque poklonilo organizaciji British Motor Industry Heritage.



Tovarna Halewood je osrednjega pomena za uspeh modela Range Rover Evoque, saj se je na podlagi velikega povpraševanja po novem malem SUVju število zaposlenih delavcev podvojilo na skupnih 3000. Po začetnih predvidevanjih bodo 75 % vozil izvozili in to v kar 170 držav po svetu. Samo model Evoque naj bi k Britanski ekonomiji prispeval 2 milijardi funtov! Poleg tega več kot polovico delov za novinca priskrbijo britanski dobavitelji. Nekaj več kot 40 dobaviteljskih podjetij predstavlja dodatni dve milijardi funtov pogodbenih vrednosti.



Lansiranje range roverja evoqua pa naj bi bila le prva izmed pričakovanih 40 produktnih akcij, ki jih načrtuje v prihodnjih petih letih združena znamka Jaguar Land Rover. V največjo ofenzivo svojih dveh znamk bodo letno vložili 1,5 milijarde funtov za razvoj novih modelov, motorjev, tehnologij in serij vozil. Jaguar Land Rover trenutno v Veliki Britaniji zaposluje 19.000 ljudi in posredno podpira nadaljnjih 140.000 delovnih mest v prodajni in dobaviteljski verigi ter sorodnih poslovnih operacijah.