Prvi Maseratijev SUV Kubang bo narejen v Ameriki

Sobota, 14 Januar 2012
Maserati na avtomobilskem salonu v Detroitu predstavlja luksuzni SUV koncept Kubang, ki prikazuje italijansko alternativo v segmentu, kjer je konkurenca zelo velika. S konceptom Kubang Maserati v celoti ohranja Maseratijevo DNA. Kot mnogi od konkurečnih modelov, bo tudi maserati kubang izdelan v Severni Ameriki. Gre za logično širitev Maseratijeve prodajne palete in krepitev prisotnosti znamke na svetovnih trgih.



Ideja športnega prestižnega Maseratija ni nova, saj je bil Kubang kot konceptno vozilo prvič predstavljeno na salonu NAIAS leta 2003. Lastnosti, ki so potrebne za nastanek športnega prestižnega SUV se odlično ujamejo s tem, kar zmorejo pri Maseratiju, k nastajanju pa pripomorejo tudi znanja, ki so jih pridobili znotraj industrijske skupine Fiat-Chrysler. Vse glavne sistemske komponente bodo Maseratijeve in bodo odsevale temeljne vrednote znamke: športnost, eleganco, razkošje, zmogljivosti in rokodelske spretnosti. Bistvo in slogovne značilnosti, zaradi katerih je koncept Kubang prepoznaven kot pravi Maserati, so zasnovali v centru Maserati Style Center pod vodstvom Lorenza Ramaciottija.

Nova generacija Maseratijevih lastnih motorjev je zasnovana v italijanski Modeni, pod vodstvom Paola Martinellija, vodje Maseratijevega oddelka Maserati Powertrain Development. Martineli je pred tem skoraj trideset let delal v Ferrariju, nazadnje kot vodja oddelka razvoja motorjev za ekipo Formule 1 v obdobju Michaela Schumacherja. Nove Masertijeve motorje bodo izdelovali v Ferrariju, v Maranellu (Italija), opremili pa jih bodo z novim 8 stopenjskim samodejnim menjalnikom. Za zagotavljanje zmogljivosti so tudi komponente s posebnimi nastavitvami, kot so vzmetenje, zavore, krmilni mehanizem in elektronika, posebej razvili Maseratijevi inženirji v Modeni.



Časi se spreminjajo: športnost in razkošje se danes lahko izražata v obliki zelo dinamičnega videza, izrazite elegance in visoke zmogljivosti, ne glede na klimatske pogoje ali vozne razmere na različnih delih sveta. In Maserati ima odlična izhodišča za pripravo takega vozila.


Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper