PSA Peugeot Citroën in Michelin skrbita za okolje

Sreda, 25 Marec 2009

Michelin je v ponedeljek, 9. marca 2009, skupini PSA Peugeot Citroën izročil milijonto energetsko varčno pnevmatiko Michelin Energy Saver za nižjo porabo goriva in na ta način še utrdil strateško partnerstvo, ki združuje obe skupini.

Z energetsko varčno pnevmatiko Energy Saver, ki je bila leta 2007 prvič ekskluzivno predstavljena na vozilu Peugeot 308, je Michelinu poleg zmanjšanja porabe goriva uspelo doseči tudi višjo stopnjo oprijema in varnosti ter hkrati zagotoviti življenjsko dobo oziroma število prevoženih kilometrov, ki je primerljivo z najboljšimi pnevmatikami na tržišču.

Po zaslugi te tehnologije je poraba goriva na 100 km kombinirane vožnje nižja za približno 0,2 l, kar pomeni za približno 4 g nižjo emisijo CO2 na km. V življenjski dobi vozila to pomeni približno eno tono manjši izpust plina CO2 v ozračje. Da bi nagradila ta dosežek in to izvrstno sodelovanje med obema podjetjema, je skupina PSA Peugeot Citroën maja leta 2006 podelila Michelinu nagrado za inovacijo. Omenjena tehnologija pnevmatike je danes zelo razširjena na številnih vozilih skupine tako znamke Peugeot kot Citroën.

Skupina PSA Peugeot Citroën je že pred nekaj leti sklenila strateško partnerstvo z omejenim številom ključnih partnerjev, med katerimi je v prvi vrsti Michelin. Cilj je skupno poglabljanje oziroma razvijanje novih informacij ali delovnih smernic na področjih, ki jih proizvajalec smatra za prednostna in mu omogočajo, da je korak pred drugimi. V okviru tega tesnega sodelovanja sta se skupini PSA Peugeot Citroën in Michelin mnogo prej združili v inovacijskem programu za izdelavo njenih novih modelov. Po zaslugi manjšega trenja je inženirjem obeh skupin tako uspelo izboljšati energetsko bilanco vozil skupine.

S predajo milijonte pnevmatike Michelin za nižjo porabo goriva skupini PSA Peugeot Citroën in Michelin dokazujeta svoje prizadevanje, da bi tako danes kot tudi v prihodnje ponujali trajne rešitve za boljšo mobilnost blaga in oseb.

Naloga podjetja Michelin, vodilnega proizvajalca pnevmatik v svetu, je prispevati k trajni mobilnosti oseb in blaga. Zato skupina izdeluje in prodaja pnevmatike za vse vrste vozil, od letal do avtomobilov, dvokolesnikov, gradbenih in poljedelskih strojev, težkih tovornjakov in vesoljskih ladij. Michelin ponuja tudi digitalne storitve za pomoč pri mobilnosti (ViaMichelin.com) in izdaja turistične vodnike, vodnike po hotelih in restavracijah, zemljevide in cestne atlase. Skupina s sedežem v mestu Clermont-Ferrand (Francija) je prisotna v 170 državah in zaposluje okoli 118.000 oseb po vsem svetu ter ima 68 tovarn v 19 državah. (www.michelin.com)

Evropski proizvajalec mednarodnih razsežnosti, PSA Peugeot Citroën, združuje dve znamki z inovativnimi izbori vozil s stilsko različnimi karoserijami. Skupina se je izkazala s svojo vodilno vlogo na področju varovanja okolja. Leta 2008 je 3. leto zapored v Evropi prodala več kot milijon vozil z izpustom plina CO2 pod 140 g na prevožen kilometer. V prihodnjih letih namerava s pomočjo inovativnih vozil in tehnologij, kot so sistemi Stop&Start ali HYbrid4, obdržati svojo vodilno vlogo na področju okolju prijaznih vozil.

 

Peugeot Slovenija in Citroen Slovenija

.