PSA Peugeot Citroen - novi mali motor

Sreda, 30 April 2008

Skupina PSA Peugeot Citroen se je odločila, da razvije novo družino 1-litrskega 3-valjnega bencinskega motorja, z močjo od 70 do 100 KM. Motor bo občutno prispeval k trudu po zmanjšanju  izpuha CO2 in omogočil skupini PSA Peugeot Citroen, ki je danes vodilna v segmentu vozil z nizkim izpuhom ogljikovega dioksida, da vzdržuje in utrjuje doseženo prednost. .Cilj je ponuditi vozilo, ki, brez dodatne tehnologije, ne presega 100 g CO2/km. V ta namen bosta zgrajena dva visoko tehnološka objekta, en v Franciji, drugi v vzhodni Evropi.

Prvi proizvodni objekt, z letno zmogljivostjo 600.000 motorjev, bo pričel delovati leta 2011. Nahajal se bo v Franciji, s sklopu tovarne Tremery, kjer bo odprl 500 novih delovnih mest. Leta 2007 je tovarna Tremery, ki zaposluje 4.100 delavcev, proizvedla 1,74 milijona motorjev. Vse od postavitve leta 1979 je ena najuspešnejših.

Drugi proizvodni objekt oz. tovarna bo postavljen v vzhodni Evropi, okrog leta 2012. Trenutno je v teku iskanje najprimernejše lokacije v več deželah vzhodnoevropske regije, izbor pa naj bi bil znan do konca leta.

Nova tovarna v vzhodni Evropi bo utrdila skupino PSA Peugeot Citroen v to geografsko regijo in gotovo prispevala k povečanju prodaje, ob že delujočih tovarnah na Slovaškem (Trnava), v Češki republiki (Kolin) in v Turčiji (Bursa).

 

Peugeot Slovenija