Range rover evoque je SUV leta v Severni Ameriki

Četrtek, 12 Januar 2012
Range rover evoque je bil na avtomobilskem salonu v Detroitu razglašen za severnoameriški SUV leta – “2012 North American Truck of the Year”. Evoque je premagal svoja neposredna tekmeca na ameriškem trgu - BMW X3 in Hondo CR-V. Žirija, ki so jo sestavljali izkušeni novinarji ameriških avtomobilskih revij, je razglasila zmagovalca na podlagi šestih kriterijev: vrednost glede na ceno, inovativnost, vodljivost, zmogljivost, varnost in voznikovo zadovoljstvo.



Počaščeni smo, da je range rover evoque osvojil naziv Severnoameriški SUV leta 2012, saj je to eno najbolj cenjenih priznanj v avtomobilski panogi,” je povedal Andy Goss, predsednik skupine Jaguar Land Rover v Severni Ameriki. “To priznanje je krona splošnega pozitivnega sprejema med kupci, ki ta model izbirajo zaradi njegove idealne združitve razkošja in zmogljivosti ob ohranjanju prijaznosti do okolja.

Range rover evoque se je znašel pod lupo 50 avtomobilskih novinarjev različnih medijev iz ZDA in Kanade. Sodniki ob izboru severnoameriškega avta/SUV-ja leta temeljito pregledajo celotno ponudbo in jo skrčijo na približno 10 osebnih avtomobilov in 10 SUV-jev. Vozila ocenjujejo s posebnim sistemom točkovanja, svoje glasovnice pa pošljejo v pisarno podjetja Deloitte & Touche v Detroitu, kjer v izboru ostanejo trije osebni avtomobili in trije športni terenci z največ točkami. Ko so objavljeni trije finalisti, sodniki ponovno glasujejo.

Naziv “Severnoameriški SUV leta” je najnovejše globalno priznanje v paleti priznanj, ki jih je evoque že požel od septembra 2011. V Severni Ameriki je bil nagrajen tudi kot “2012 Sport/Utility of the Year” (športno/uporabno vozilo leta) po izboru revije Motor Trend, Autoweek ga je razglasil za “Best of Best Truck” (najboljši med najboljšimi SUV-ji), Road & Travel za “International Truck of the Year” (mednarodni SUV leta), Decisive Magazine za “Urban Truck of the Year” (mestni SUV leta), Automobile Magazine mu je dodelil nagrado “2012 All-Star Award” (priznanje med zvezdniki 2012), Automotive Lease Guide (ALG) ga je razglasil za “Best Luxury Compact Vehicle” (najboljše razkošno kompaktno vozilo), Bloomberg News pa za “Crossover Car of the Year” (križanec leta). V Veliki Britaniji je Range Rover Evoque postal “Avto leta” po izboru različnih medijev, med katerimi so tudi Auto Express, Top Gear in The Sun. Poleg tega je vodilna britanska publikacija za potrošnike Which? model Evoque razglasila za enega najboljših avtov, ki so leta 2011 prišli v prodajne salone. Evoque pa je tudi eden izmed sedmih finalistov izbora Evropski avto leta 2012.

Po sporočilu za javnost povzel Aleksander Praper