Reklamni oglas za citroena C3 aircrossa je bil posnet v Sloveniji

Torek, 10 Oktober 2017

Ob lansiranju novega vozila C3 Aircross, ki je bil javnosti prvič predstavljen letos junija v Parizu, je Citroën pripravil inovativen reklamni oglas po scenariju uporabnikov spletnih strani. Reklamni film, ki je nastal po zgledu slogana tega kompaktnega športnega terenskega vozila "Več možnosti" ter nakazuje široko uporabnost tega avtomobila, je bil posnet v Sloveniji in na Hrvaškem.

Pred nekaj tedni je Citroën zaupal uporabnikom spletnih strani nalogo, naj na izberejo svoj najljubši scenarij za reklamni oglas s posredovanjem video dogodkov v živo prek storitve Facebook Live. Prvič so uporabniki spletnih strani dobili priložnost sestaviti čisto svoj film. S pomočjo sinhronizirane tehnologije predvajanja v živo je bil reklamni oglas 1. oktobra objavljen na Facebooku skupaj z odzivi internetnih uporabnikov, ki so bili istočasno prikazani na televizijskem kanalu TF1 natanko takrat, ko je bil oglas premierno predvajan tudi na televiziji.

Citroën C3 aircross je nov model, ki je vsestransko uporaben in prilagodljiv po želji vsakega posameznika. Oglas po navdihu slogana tega vozila, ki se glasi #Več možnosti, vabi gledalce, naj s pomočjo novega športnega terenskega vozila Citroëna C3 Aircross postanejo, kdorkoli želijo. Lahko so kaskader ali rokoborec, pridni očka ali deskar in celo Richard Wagner. Kampanja družbenega soustvarjanja je povsem v skladu z najnovejšim sloganom znamke "Inspired by You". 

Reklamni oglas, ki je bil posnet v Sloveniji in na Hrvaškem v 30- in 45-sekundih različicah, bo novega kompaktnega SUV-ja Citroëna C3 Aircross čvrsto zasidral v svet avtomobilizma med 1. in 15. oktobrom. Reklamni oglas spremlja močna medijska kampanja.

Tovrstno posebno lansiranje oglasa je omogočila najnovejša tehnologija predvajanja video posnetkov v živo na Facebooku. Citroën se je odločil svoj reklamni oglas predvajati v petih državah (Francija, Velika Britanija, Nemčija, Italija in Španija), od katerih ima vsaka možnost predvajati svoj film, se pravi tistega, ki ga je izbrala njena internetna skupnost. S to svetovno premiero, ki je nastala po idejni zasnovi agencije Les Gaulois in v sodelovanju med podjetji Havas / Socialyse in TF1, se bo kampanja tudi zaključila, pri čemer bo pokrila vse kanale z eno samo kreacijo ter na inovativen način vzpostavila konkretne povezave med družbenimi mediji in televizijo.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper