Renault megane RS 275 Trophy-R postavil nov rekord Nurburgringa

Ponedeljek, 16 Junij 2014

Strokovnjaki Renault Sport so ocenili, da je možno legendarno stezo Nürburgring Nordschleife prevoziti prej kot v osmih minutah tudi z avtomobilom, ki ima prednji pogon. Lotili so se podviga - z najbolj športnim méganom so že tretjič dosegli rekorden čas severni zanki. Rekord je bil dosežen z méganom RS 275 trophy-R, popolnoma novo posebno serijo z radikalnim značajem.

Renault je z meganom RS že tretjič izboljšal rekord Nurburgringa za vozila s prednjim pogonom

Potem, ko so leta 2008 z méganom R26.R in potem leta 2011 z méganom RS Trophy že postavili nova rekorda, se inženirji Renault Sport niso zadovoljili s počitkom na lovorikah. Strokovnjaki za podvozje in motor so v mégane RS 275 trophy-R vložili vse bogate izkušnje, ki jih je Renault nabral v avtomobilskem športu, od relija do formule 1. Dosegli so čas 7'54''36, kar je rekord za nov rekorden čas serijskega avtomobila s pogonom na prednji kolesi na slovitem starem dirkališču Nürburgring, znanim kot Nordschleife.

14-sekundno izboljšanje rekorda, ki je bil z mégane RS trophy postavljen leta 2011, je bilo možno doseči zahvaljujoč zavzetemu sodelovanju strokovnjakov Renault Sport Technologies in vseh udeleženih partnerjev. Opravili so na stotine ur preskusnih voženj v Franciji, Španiji in Nemčiji, da bi zagotovili optimalno izvedbo te posebne serije in ji zagotovili res izjemne dinamične lastnosti.

Novi rekord z méganom RS 275 trophy-R, je dokaz strokovnega znanja in izkušenj strokovnjakov Renault Sport Technologies, da znajo razviti in izdelati odlične športne avtomobile za dosegljivo ceno.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper

Galerija