Še 100 dni do Volvo Ocean Race 2011 - 2012

Nedelja, 24 Julij 2011
Ura odšteva čas ekipam, ki bodo sodelovale v Volvo Ocean Race. S četrtkom, 21. julija je do odprtja In-Port dirke v mestu Alicante, preostalo točno 100 dni. Vse ekipe so zaposlene s pripravami na dirko, ki bo obsegala 39.000 navtičnih milj, obisk desetih držav, zaključila pa se bo v mestu Galway- Irska, v juliju 2012. Ampak kako točno uporabiti končnih 100 dni priprav na tako zahteven devet mesečni test?



V nadaljevanju lahko prebirate o tem, kaj počnejo ekipe, da se postavijo v najboljšo možno kondicijo.

Abu Dhabi Ocean Racing usposabljanje v Cascaisu:
Pri posadki Abu Dhabi Ocean Racing se začne resno testiranje nove Volvo Open 70, "Azzam" v Cascaisu, Portugalska. V avgustu se bo ekipa pomerila na dirki Fastnet, kjer bodo sodelovali tudi nekateri tekmeci iz Volvo Ocean Race. Skiper Ian Walker, Abu Dhabi Ocean Racing: "Vemo, da bodo tudi nekatere druge ekipe iz Volvo Ocean Race tam. To bo super preizkus samih nas, z drugimi ekipami za primerjavo, kako daleč smo prišli."

Telefónica gre v Lanzarote:
Ekipa Telefónica je imela dva meseca usposabljanje v Lanzarote, Španija. Skiper Iker Martínez, Telefónica: "Začenjamo postajati samozavestnejši. Počasi se spoznavamo med seboj in plovilo se začenja počutiti kot del nas."

PUMA začenja novo fazo na Kanarskih otokih:
Še ena posadka, ki bo opravila usposabljanje v Lanzarotu je PUMA Ocean Racing, powered by BERG Propulsion, ki je prišla na Kanarske otoke v petek. Skiper Ken Read, PUMA Ocean Racing: "Vsak dan smo skušali obravnavati kot ključenega in teh končnih 100 dni, ni nič bolj pomembnih kot so bili začetni dnevi."

CAMPER gre v Evropo:
Posadka CAMPER z Emirates Team New Zealand je pravkar zapustila svojo Auckland bazo po tri mesečnem testiranju. Ekipa bo imela sedaj nekaj tednov prostih, preden se zopet združi v Združenem Kraljestvu. Skiper Chris Nicholson, CAMPER: "Zajeli smo več kot 8.000 milj testiranja. Zdaj je pravi čas za počitek in za sprostitev."

Groupama na domačem ozemlju:
Ekipa Groupama je zaključila 2000 milj usposabljanja plovila konec junija. Sedaj je ponovno v bazi v Lorientu in se pripravlja na Fastnet Race. Skiper Cammas Franck, Groupama: "Bili smo en mesec v zaostanku, ko smo začeli letos spomladi, vendar je danes vse redu. Groupama 4 zaenkrat še ni v fazi primerni za dirko, vendar delamo na tem."

Ekipa Sanya gre v Fastnet:
Posadka Sanya je napovedala svojo udeležbo na Volvo Ocean Race v juniju. Skiper ekipe, prvak v letih 2005-06, Mike Sanderson, aktivno zaposluje svoje člane posadke. Druga pomembna naloga je ponovno obnoviti plovilo Volvo Open 70 Telefónica Blue z zadnje dirke. Skiper Mike Sanderson, Sanya: "Ta akcija je zelo pozna in ni dvoma, da smo prikrajšani zaradi uporabe plovila starejše generacije."