Sebastien Loeb je kupcu predal 500-tisoči citroen C4

Četrtek, 12 November 2015

Citroen C4 je bil od začetka prodaje, leta 2004, prodan že v več kot 2,5 milijona primerkih. Tovarna Mulhouse, kjer izdelujejo ta avtomobil, je danes skupaj s Sébastienom Loebom praznovala trenutek, ko je njeno proizvodno linijo zapustil 500-tisoči C4 druge generacije, ki je na trg prišla leta 2010.

Citroen C4 druge generacije, ki nadaljuje tradicijo Citroenov udobnosti med kompaktnimi avtomobili, se je v začetku leta posodobil z novimi lučmi, uporabnimi tehnologijami in najsodobnejšimi motorji. Danes pa je v tovarni Mulhouse obeležil mejnik - pol milijona izdelanih primerkov.

Ob tej priložnosti so kupca 500-tisočega citroena C4 povabili v alzaško tovarno, kjer sta mu direktorica tovarne Corinne Spilios ter Sébastien Loeb, voznik Citroen Racinga in nosilec devetih naslovov svetovnega prvaka v reliju WRC (od tega štirih za volanom dirkalnika C4 WRC), izročila ključe njegovega novega avtomobila.

Kupec je lahko obiskal tudi proizvodni obrat Mulhouse, kjer že od vsega začetka izdelujejo citroen C4. Tovarna v osrčju Evrope je vodilni zasebni delodajalec v Alzaciji, saj zaposluje več kot 7.500 ljudi, doslej pa so skupno izdelali že več kot 11 milijonov avtomobilov Je tudi edinstveno podjetje, ki poleg obrata za proizvodnjo avtomobilov zajema še tovarno mehaničnih delov in metalurško delavnico, ki jo sestavljajo orodjarna, livarna in kovaški obrat.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper