Slepi umetnik naslikal volva S60

Torek, 15 December 2009

Neverjeten slep turški umetnik Esref Armagan je bil povabljen v Volvo Cars Corporation na Švedskem, da poslika do sedaj še nevidenega povsem novega Volva S60. Njegovo delo so dokumentirali s filmom – Volvo S60 slepi predogled. Film je bil predstavljen na blogih, YouTube-u, Facebook-u in ostalih medijih ter tako požel ogromno uspeha. Od osmih zvečer 7. decembra pa do 17. decembra bo poslikava na E-bayevi dražbi. Iztržek bo doniran Svetovnemu združenju slepih.

Povsem novi Volvo S60 bo predstavljen naslednje leto na ženevskem avtomobilskem sejmu. Oktobra letos pa je Esrefu Armaganu ponudil ekskluzivni predogled tega avtomobila na sedežu Volvo Carsa v Gothenburgu na Švedskem. Srečal se je z dizajn direktorjem Petrom Horbury-jem, ki je pokazal umetniku skrbno varovano skrivnost.

Z uporabo rok je Esref občutil novega Volva S60 z dinamično oblikovano obliko. Nato se je lotil poslikave, kar je bilo vse zabeležno na filmu. Film je požel ogromno navdušenja Volvo navdušencev po celem svetu. Najdete ga lahko na:

http://www.youtube.com/user/VolvoCarsNews#p/u/2/7CNx3qTI8xA 
ter na
www.facebook.com/volvo. 

Volvo Car Corporation pa se je sedaj odločila, da poslikavo postavi na eBay dražbo.

»Bila je neverjetna izkušnja delati z Esrefom Armaganom, ki resnično objema življenje, kar se popolnoma ujema s tem, kako mi pri Volvu objemamo življenje. Z dražbo ter nato donacijo denarja Svetovnemu združenju slepih bomo le še en korak naprej« pravi Lukas Dohle, direktor Live Communication and Social Media pri Volvo Cars.

Esref Armagan se je rodil slep ter se naučil slikati in risati v perspektivi. Njegove umetnine izžarevajo svobodo svetlobe ter globino barv. Prikazan  je bil tudi na BBCju ter CNNu.

Svetovno združenje slepih (WBU) je kanadska dobrodelna ustanova, ki bo prejela denar od dražbe. Celoten iztržek dražbe bo namenjen tej organizaciji, ki je nepolitična, neverska, nevladna in neprofitna organizacija ter predstavlja več kot 160 milijonov slepih in slabovidnih ljudi v 177 državah članicah.

Dražba bo potekala 10 dni na kanadskem Ebayu, vendar bo dosegljiva tudi globalno na www.ebay.com/volvo.  Začne se 7. decembra ob 8 uri zvečer, ko se pričakuje največje število ponudb v Evropi. Konec dražbe bo 17.decembra.

 

2 AM