Sprememba znotraj uprave in upravnega odbora PSA

Sreda, 04 Januar 2012
Član uprave Frédéric Saint-Geours z današnjim dnem prevzema vodenje direkcije obeh znamk namesto Jean-Marca Galesa, ki je se odločili, da zapusti skupino. Frédéric Saint-Geours, ki je doslej vodil direkcijo za finance in za strateški razvoj skupine, ostaja še naprej tudi predsednik banke PSA Finance.



Tako bodo 1. marca upravo PSA Peugeot Citroën sestavljali predsednik Philippe Varin, direktor za raziskave in razvoj Guillaume Faury, direktor za Azijo Grégoire Olivier in direktor obeh znamk Frédéric Saint-Geours. Jean-Baptiste de Chatillon, dosedanji direktor kontrole poslovanja, je bil danes imenovan za finančnega direktorja skupine. Odgovoren je Philippu Varinu in se pridružuje članom upravnega odbora.

"Vesel sem, da je v teh težkih časih Frédéric Saint-Geours prevzel vodenje direkcije obeh znamk", je dejal Philippe Varin. "S svojimi 25-letnimi izkušnjami v skupini bo svoje izkušnje iz komercialnih in finančnih dejavnosti prenesel v korist naših dveh strateških stebrov: ponudba bolje opremljenih vozil in globalizacija. Zahvaljujem se Jean-Marcu Galesu za njegov prispevek k razvoju obeh znamk in mu želim veliko uspeha v njegovih prihodnjih udejstvovanjih. Jean-Baptiste de Chatillon pa po dvajsetih letih v skupini prinaša v svojo novo funkcijo finančnega direktorja bogate operativne izkušnje, ki jih je pridobil v komercialnih filialah skupine, ter zelo dobro poznavanje kontrole poslovanja naših dejavnosti", je zaključil Philippe Varin.

Foto: Wikipedia