Štirje maseratiji MC12s v novem prvenstvu FIA GT

Sobota, 17 April 2010

Danes se bo v Abu Dhabiju na dirkališču Yas Marina pričelo novo FIA GT1 SVETOVNO PRVENSTVO, v katerem bo sodelovalo šest različnih blagovnih znamk in štiriindvajset tekmovalnih vozil.

Pričakuje se, da bodo favoriti, Maserati MC12s, znova v centru pozornosti, kljub slabšim pogojem, ki so jih prinesle spremembe v novih pravilih glede tehničnih sprememb FIA GT. Ena večjih sprememb je prav gotovo nova formula tekme, kjer ne tekmujejo več v eni dvourni vožnji temveč v dveh enournih vožnjah.

V letošnji sezoni bo Maserati sodeloval s štirimi vozili in dvema moštvoma. Michael Bartels in Andrea Bertolini, zmagovalca zadnjih dveh let bosta znova vozila v moštvu Vitaphone Racing Team ponovno z Maseratijem MC12, medtem ko bosta Miguel Ramos in bivši voznik F1 Enrique Bernoldi za volanom drugega MC12. Drugo moštvo, ki bo tudi tekmovalo z MC12 je nemško moštvo Triple H Team Hegersport, v katerem vozijo Belgijec Bert Longin in italijanski voznik Matteo Bobbi, skupaj z lastnikom moštva Alftidom Hegerjem, ki bo v paru z Alexom Margaritisom.

V prvenstvu bo 12 dirk, štiri izven Evrope. Prvenstvo se bo končalo 5. decembra v Argetini.

 

Avto Triglav