Twilight Saga in volvo XC60

Sreda, 07 Julij 2010

Filmi iz serije Twilight Saga so eni najbolj popularnih in tudi tokrat Edward Culler vozi volva XC60.  Če vpišete v internetni iskalnik »Volvo/Twilight/Eclipse«, boste dobili več kot 2 milijona zadetkov. Vključujejo od fotografij do dolgih razprav oboževalcev o tem kakšnen odtenek barve je volvo Edwarda Cullena v filmu. Interes je osupljiv.

»Priložnost sodelovanja v tako uspešnih filmih je čudovita. Ker Edward vozi volva že v novelah, je sodelovanje logično in kredibilno,« pravi Oliver Engling, projektni vodja pri Volvo Cars. »Lost in Forks« promocijska kampanija, ki se povezuje s prihodom filma Twilight Saga: Mrk, se v Združenem kraljestvu prične 9.julija.

V noveli heroj Edward Culler vozi volva S60R – predhodnika modela S60. Ko pa se je začela produkcija filma, Volvo ni več proizvajal modela S60R, tako so uporabili v prvem filmu model C30 in v drugih dveh XC60.

Pojav volva v prvem filmu serij Twilight je pripeljal do višje prodaje modela C30, predvsem v Združenem kraljestvu. Po filmu Twilight Saga: Mlada luna pa so prodajalci poročali o znatnem povečanju zanimanja za model volvo XC60 in govorili o spoznanju, da stranke pridejo v salon, da bi fotografirali svoje otročke pri »Twilight avtomobilu«.

»Predvsem smo zelo veseli, da se je image blagovne znamke Volvo spremenil v očeh mladih ljudi, ki bodo v prihodnosti naše potencialne stranke. Znamko percipirajo kot privlačno ter eno, ki stoji izven vrste,« doda Oliver.

Volvo je predstavil kampanijo »Lost in Forks« z on-line nagradno igro, s katero se lahko osvoji svetleče novega volva XC60, prav takega kot ga vozi Edward v Twilight Sagi: Mrk. Udeleženci usmerjajo volva XC60 skozi mesto Forks, slediti morajo raznim namigom na poti, da tako najdejo najkrajšo možno pot in pridejo do hiše Cullen-a.

Udeležite se tekmovanja »Lost in Forks«: www.volvocars.com/lostinforks.

 

Korpmedia