Volvo bo v 2013 ukinil proizvodnjo v tovarni Uddevalla

Četrtek, 06 Oktober 2011

Volvo Car Corporation bo leta 2013, ko bo dokončno prevzela lastništvo nad Pininfarina Sverige AB, zaradi nizke proizvodnje ukinila tovarno Uddevalla. Vsem zaposlenim, teh je približno 600, bo ponujeno delo v Gothenburgu in ostalih Volvo tovarnah širom Švedske.

Stefan Jacoby, predsednik in izvršni direktor Volvo Car Corporation pravi, da kljub temu, da v Uddevalli proizvajajo avtomobile vrhunske kakovosti, iz finančnega vidika ne morejo več opravičiti obstoj te tovarne, saj trenutno dela le s 65-odstotno kapaciteto. Tovarna v Uddevalli proizvaja zgolj en model avtomobila in še tega v nizkih nakladi, leta 2010 je iz te tovarne namreč prišlo le 10.000 avtomobilov. »Še razmišljamo o tem, kdaj bo lansirana nova generacija Volvovega kabrioleta in kje naj bi jo izdelovali,« je še dodal Stefan Jacoby.

Volvo Car Corporation proizvaja svoje avtomobile v tovarni v Uddevalli vse od leta 2005, ko se je podjetje združilo z Pininfarina S.p.a., od leta 2013 pa bo Volvo Car Corporation izključni lastnik tovarne v Uddevalli.