Volvo Car Corporation dobičkonosen v letu 2011

Petek, 04 Maj 2012

Volvo Car Corporation beleži 1.636 milijona švedskih kron dobička pred obrestmi in davki (EBIT). Prodaja je narastla za kar 20,3 % na 449.255 prodanih vozil. Znatna rast je bila zabeležena v vseh prodajnih regijah, na Kitajskem za kar 54,4 %, ZDA 24,7 %, Švedskem 10,5 % in v Evropi za 10 % glede na leto 2010.

»Z veseljem pogledam naše dosežke v prejšnjem letu. Prodajna situacija je pozitivna in pričeli smo s potjo  uspešne znamke luksuznih vozil. Hkrati smo izpostavljeni zunanjim dejavnikom, zato moramo ostati osredotočeni na implementacijo naših načrtov za dobičkonosnost tudi v prihodnje,« pravi Stefan Jacoby, predsednik in CEO.

Finančno poročilo 2011
Volvo Car Corporation si želi biti odprt in pregleden glede poslovnih rezultatov. Letno in vmesno finančno poročilo bosta izdana, da se razkrijejo finančne informacije in poslovna uspešnost podjetja. Vsebovala bosta komentarje predsednika uprave, povzetek poslovnega in marketinškega razvoja, kot tudi finančne izkaze za celotno leto in šest mesecev.

Rezultati leta 2011
Močni produkti in marketing so prispevali k 125.5 milijarde švedskih kron prihodkov in EBIT (dobiček pred obrestmi in davki) 1.636 milijona švedskih kron v letu 2011. Na dobičkonosnost, predvsem v drugi polovici leta, je vplivalo še posebej povečanje stroškov za raziskave in razvoj, industrijska kapaciteta za podporo načrtov širitve in nova produktna strategija. Hkrati pa so negativno vplivali na rezultate neugodni menjalni tečaji in višje cene materialov.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper