Volvo Cars bo na Kitajskem letos prodajo podvojil

Četrtek, 28 Junij 2007

Volvo Cars je bil  v letu 2006 na Kitajskem izjemno prodajno uspešen, saj je bilo tam prodanih več kot 7.000 Volvovih modelov. .

“V letu 2006 smo obseg prodaje skoraj podvojili in naš cilj je, da storimo enako v letu 2007,” pravi Fredrik Arp, predsednik in CEO pri Volvo Car Corporation. “ Za nas je Kitajska najbolj vznemirljiv avtomobilski trg na svetu. Je tudi vitalen del naših načrtov rasti in verjamemo, da se bo Kitajska v obdobju od naslednjih petih do desetih let povzpela na drugo mesto na prodajni lestvici Volvo Carsa,” je prepričan Fredrik Arp.

»V veliko čast nam je, da lahko gostimo predsednika Hu Jintaa med njegovim obiskom Švedske in Volva. To bo odlična priložnost, da ga seznanimo z našimi avtomobili in hkrati z načrti za okrepitev naše prisotnosti na Kitajskem trgu,” še dodaja g. Arp.

Lokalna proizvodnja modela S40 poteka po načrtih

Volvo je naredil velik korak v tej smeri s tem, ko je model S40 začel izdelovati v Mazdini tovarni Changan Ford v Chongqingu. Prvi S40 so iz proizvodnje prišli sredi lanskega junija, do konca leta pa je bilo tam izdelanih že skoraj 4.000 modelov. Pri tem so vsi lokalno proizvedeni avtomobili prodani na Kitajskem. Letos Volvo računa, da bodo v Chongqingu proizvedli okoli 8.000 avtomobilov. “Lansiranje volvov S40, narejenih na Kitajskem je bilo uspešno tako iz vidika proizvodnje, kot tudi iz komercialnega vidika. Po skoraj dvoletnem sodelovanju z Changan Ford Mazda smo prepričani, da njihova tovarna v sodelovanju z našimi strokovnjaki izpolnjuje visoke kriterije glede Volvove kvalitete. Volvo mora biti volvo v vseh pogledih, ne glede na to, kje je izdelan,” pojasnjuje Fredrik Arp.

Večja prisotnost z razširjeno ponudbo modelov

Luksuzna limuzina S80 in terensko vozilo XC90 sta oba zelo pomembna modela na kitajskem trgu. V letu 2006 sta predstavljala več kot polovico vseh prodanih modelov, novi seriji teh vrhunskih volvov pa sta samo še bolj privlačni. Novi S80 namreč zagotavlja pristno skandinavsko razkošje. Združuje eleganten dizajn, razkošno udobje in izjemno tehnologijo, vse to na vabljiv, inteligenten in odgovoren način.

Novi XC90, prvič predstavljen na Motor Show-u v Šanghaju v začetku leta, bo prav tako pripomogel k napredovanju Volva v premium segmentu. Da pa bi ta uspešen model postal še bolj privlačen, se lahko zdaj pohvali s še višjo stopnjo razkošja za svoje potnike. “To, da smo lahko oba modela ponudili z V8 motorjem, pa nam je omogočilo še boljši položaj v našem prizadevanju po najbolj bistroumnih kupcih", še dodaja g. Arp.

Novi C30 bo na kitajskem trgu predstavljen v drugi polovici letošnjega leta. Privabil bo nove mlajše kupce, ki si želijo zabavne vožnje v avtu z vznemirljivim dizajnom.

Razvoj prodajne mreže

Trenutno 50 pooblaščenih zastopnikov Volvo Carsa na Kitajskem dela na tem, da bi razširili poslovanje v svojih regijah. Kar nekaj vrat so jim v zadnjih dvanajstih mesecih odprli številni novi ali prenovljeni razstavni prostori. “Ekspanzija se bo še nadaljevala in kmalu bomo na Kitajskem imeli dvajset novih zastopnikov,” napoveduje Fredrik Arp.

 

2AM