Volvo drzno pozval Mercedesove kupce na primerjalni test

Torek, 18 Junij 2013

Volvo je v Veliki Britaniji ustvaril poseben Volvo V40 izziv, ki so ga dvoumno poimenovali ” "Bored of German Techno? Try some Swedish Metal". Pri tem potencialne kupce novega mercedesa A180 CDI BlueEFFICIENCY Sport pozivajo, naj opravijo testno vožnjo z volvom V40 D2 R-Design. V kolikor se bodo po preizkusu še vseeno odločili za mercedesa, jim bo Volvo Car UK plačal prvi obrok do višine 299 funtov.

Pri Volvu so tako zelo prepričani v kakovost svojega volva V40, da so Mercedes-Benzu postavili neposreden izziv z kampanjo, ki želi pritegniti kupce njihovega neposredno konkurenčnega modela - Mercedesa A-razreda. Britansko zastopstvo Volva je sicer ta izziv omejilo na testne vožnje med 1. junijem in 31. julijem ter od tistih, ki bodo opravili testne vožnje z volvom V40  ter se vseeno odločili za omenjeni model mercedesa, zahteva še predložitev določenih potrdil, da so mercedesa naročili po datumu testne vožnje volva itd.

Vsekakor tovrsten neposredni izziv izkazuje veliko zaupanje Volva v svoj najnovejši model, ki brez dvoma na področju varnosti postavlja nova merila, hkrati pa tudi z obliko in tehniko predstavlja najbolj napreden Volvov avtomobil doslej.
 
Volvova akcija: http://www.v40challenge.co.uk/


Aleksander Praper