Volvo je napovedal strategijo za Kitajsko

Četrtek, 10 Marec 2011
Na konferenci v Pekingu, je Volvo Car Corporation naznanil svojo strategijo rasti na Kitajskem. Upravni odbor se je odločil, da bo investiral v nov obrat v mestu Chengdu in nadaljeval s preiskavo za proizvodni obrat tudi v Daqing.



»Mi obravnavamo kitajski trg kot drugi domači trg za Volvo Car Corporation in kot zelo pomemben del načrta za izgradnjo uspešne prihodnosti za družbo,« je dejal Stefan Jacoby, predsednik in izvršni direktor Volvo Car Corporation.

Za Volvo Car Corporation in njene zaposlene je bilo leto 2010 v znamenju sprememb in transformacije. 2. avgusta je družba dobila novega lastnika v Zhejiang Geely Holding Group. Od takrat je Volvo Car Corporation zabeležil številne dosežke:
  • Nov upravni odbor z visoko stopnjo mednarodnih poslovnih izkušenj je bil imenovan 2. avgusta 2010.
  • Stefan Jacoby je bil imenovan za predsednika in izvršnega direktorja 16.  avgusta 2010.
  • Povsem nova športna limuzina S60 in športni karavan V60 so bili uspešno lansirani.
  • Globalna maloprodaja v letu 2010 je dosegla 373.525, kar je 11,2 % povečanje glede na leto 2009.
  • Vsako četrtletje leta 2010 je pokazalo pozitiven finančni rezultat.

Vodstvo družbe pod taktirko Stefana Jacobyja je jeseni 2010 in v začetku leta 2011 zelo intenzivno delalo na 10-letnem načrtu uresničevanja ciljev blagovne znamke. Kot rezultat strateških usmeritev Volvo Car Corporation je bilo uvedenih več organizacijskih sprememb na sedežu družbe v Gothenburgu na Švedskem.

»Naše poslovanje na Kitajskem širimo - iz nacionalne družbe za prodajo preraščamo v organizacijo z vsemi potrebnimi funkcijami za delovanje na Kitajskem,« pravi Stefan Jacoby. »Naš cilj je doseči obeg prodaje približno 200.000 avtomobilov na kitajskem trgu do leta 2015

Za dosego naslednjega petletnega načrta rasti na Kitajskem je odbor in izvršni management določil naslednje korake:

  • Volvo Car Corporation bo zgradil proizvodni obrat v Chengdu. Obrat bo proizvajal le avtomobile Volvo. Obrat temelji na modelu 100.000 proizvedenih avtomobilov letno, začetek produkcije pa je načrtovan v letu 2013.
  • Širitev na Kitajsko ne bo vplivala na poslovanje in zaposlovanje v Evropi.
  • Preiskave za ustanovitev obrata v Daqing se bodo nadaljevale.
  • Šanghai bo služil kot sedež Volvo Car China in bo center za razvoj izdelkov in oblikovanje. Volvo Car China bo podpiral tudi raziskave in razvoj na Švedskem, povezane z razvojem električnih vozil in hibridov.
  • Volvo Car Corporation je popolnoma osredotočen na povečanje prodaje na Kitajskem in krepi prodajne in tržne aktivnosti.
  • Optimizirali bodo omrežje na Kitajskem za svetovni trg.
  • Volvo Car China bo začel zaposlovati novo osebje za delo pri razvoju izdelkov za kitajski trg in za podporo lokalni proizvodnji in nabavi.
Volvo Car Corporation SVP in predsednik China Operations, Freeman Shen, pravi: »Zagotovili bomo, da se bo v naših kitajskih obratih globalna proizvodnja in kakovost Volva dosledno izvajala

Stefan Jacoby poudarja, da bo Volvo še naprej prestižna blagovna znamka. Ključna strategija Volvo Car Corporation je nadaljevati in krepiti poslovno prisotnost na zrelih trgih kot je Evropa in Amerika, medtem ko bodo aktivno raziskovali nove razvijajoče se trge.