Volvo je začel s proizvodnjo C30 electric

Četrtek, 09 Junij 2011
Volvo C30 electric je končal razvojno fazo. Začetna dobava leasing strankam, to so predvsem podjetja, oblast in vladni organi, se bo odvijala takoj po poletju. Volvo C30 electric bo takrat dostavljen strankam po vsej Evropi. Test flote petdesetih volvov C30 se opravlja že od jeseni 2010, v glavnem interno pri Volvu.



Volvo C30 electric je izdelan v tovarni Ghent, nato pa prepeljan v Göteborg, kjer mu vgradijo motor, baterije in drugo elektroniko, specifično za ta model. Baterije so nameščene na področje, kjer je običajno posoda za gorivo in v poseben prostor v srednjem predelu avtomobila. Tako prostornina prtljažnika ostane nespremenjena. Baterije se polnijo preko običajne gospodinjske vtičnice. Polnjenje izpraznjene baterije traja približno 7 ur, nakar lahko volvo C30 electric prevozi do 150 kilometrov. Najvišja hitrost je 130 km/ h, pospešek od 0 do 50 km/ h, pa traja štiri sekunde.



Projekt Volvo C30 Electric je del zelo ambiciozne strategije Volva za elektrifikacijo v prihodnjih letih. Električni volvo C30 je pritegnil veliko pozornost mednarodne javnosti, saj je med drugim tudi del projekta "One Tonne Life". Okoli 250 avtomobilov bo izdelanih do konca leta 2012.