Volvo je že tretjič prejel nagrado za tehnologijo

Sreda, 24 Avgust 2011
V treh letih, odkar obstajajo nagrade Business Car Fleet Technology Awards, je Volvo že tretjič osvojil nagrado, letos v kategoriji Best App. Volvo tehnologija City Safety in Pedestrian Detection s Full Auto Brake je v preteklosti že prejela nagrado v kategoriji Best Car Safety Device, letos pa je nagrajena  kombinacija tehnologije in mobilne povezanosti v Volvovih avtomobilih.

Mobilna aplikacija deluje v sklopu Volvo On Call tehnologije na daljavo, ki jo je moč najti v vseh Volvovih modelih od modelnega leta 2012 naprej. On Call v primeru nesreče zgolj s pritiskom na gumb poveže uporabnika z operaterjem, ta pa mu nudi asistenco ali celo obvesti reševalce in jih vodi do vozila. Nova mobilna aplikacija omogoča uporabniku komunikacijo z vozilom ne glede na to, kje na svetu se nahaja (odvisno od pokritosti območja z mobilnim signalom). Aplikacijo je mogoče brezplačno naložiti s spleta in je združljiva z iPhonom in vsemi Android pametnimi mobilniki.

Avtomobile ustvarjamo glede na človekove potrebe in njegov način življenja. Trudimo se ustvariti intuitivno in ergonomsko optimizirano voznikovo okolje, v katerem bo imel občutek prijetne kontrole. Logično je, da je občutek, da imamo nadzor nad vozilom, tudi po tem, ko ga parkiramo, zelo pomemben,” pravi Stefan Jacoby, predsednik uprave Volvo Car Corporation.

Aplikacija omogoča uporabniku daljinsko komunikacijo z njegovim vozilom in vsebuje naslednje funkcije:
  • Določevalec lokacije. Lokacija avtomobila se prikaže na zemljevidu. Digitalni kompas pa usmeri voznika v pravo smer. Če je potrebno, se za lažjo določitev lokacije avtomobila pridružijo še avtomobilska hupa in smerni kazalci.
  • Daljinsko zaklepanje vrat. Na ekranu telefona je prikazano ali so vrata zaklenjena in okna zaprta. Lastnik lahko s preprostim pritiskom na gumb zaklene ali odklene vrata.
  • Armaturna plošča. Ta funkcija vozniku omogoča dostop do podatkov, kot so raven goriva, domet avta do izpraznitve posode za gorivo, povprečna poraba goriva, povprečna hitrost in število prevoženih kilometrov.
  • Pregled avtomobila. Mobilna aplikacija lahko izvede pregled avtomobila tako, da vam prikaže informacije o stanju žarnic, zavorni tekočini, nivoju hladilne tekočine in motornega olja ter pritisk olja v motorju.
  • Dnevnik vožnje. Prenesete in shranite lahko podrobne podatke o vsakem potovanju v zadnjih 40 dneh. Podatke lahko izvozite tudi v obliki Excelove datoteke, kar je še posebej dobrodošlo pri lastnikih službenih avtomobilov.
  • Informacije o vozilu. Osnovni podatki o avtu, kot na primer model, registracijska številka,  številka šasije itd.
  • Opozorilo v primeru tatvine. Če se sproži alarm v avtomobilu, mobilna aplikacija o tem obvesti voznika.
  • Tudi nova Volvo On Call generacija vsebuje vso varnost in varovanje, ki so del prve generacije.