Volvo mu je rešil življenje

Petek, 16 Julij 2010

Ko so gasilci prispeli na prizorišče, je vse kazalo, da v nesreči ni preživelih. Ampak Marcus Mendoza se je upiral smrti. Vozil je volva. Sedaj je Marcus član kluba Volvo je rešil moje življenje.

Prvega septembra lansko leto je Marcus Mendoza iz Camarilla – majhnega naselja blizu Los Angelesa v Kaliforniji vozil svojega volva S70 letnik 1999. Avto je bil last še njegove stare mame, v svoje roke pa ga je prejel že pri 17. letih. »Za Marcusa smo želeli varno vozilo, zato smo se odločila za volva,« pravi Marcusov oče, Fernando Mendoza.

Varno vozilo, a žal brez sreče, je rešilo življenje Marcusu, ko je povsem običajno tistega dne zapeljal skozi stop znak. Drugo vozilo je z visoko hitrostjo pridrvelo od zadaj in Marcusa v volvu zrinilo v bližnje drevo. Ko so gasilci prispeli na kraj nesreče, so bili prepričani da je bila nesreča usodna. Potrebovali so več kot 20 minut, da so razrezali avtomobil in Marcusa izkopali iz razbitin.

ZLOMLJENA NOGA, ROKA IN NOS
Zlomil si je nos, levo nogo in roko. Imel je mnoge ureznine in praske. Ampak preživel je. »Spomnim se, da sem ravno prevozil stop znak. Vozilo se je začelo premikati, vse ostalo je črno,« pravi Marcus. Njegovi starši, Fernando in Diane Mendoza, sta odhitela v bolnišnico, takoj ko sta izvedela, da je sin imel hudo prometno nesrečo. Ko sta prispela, je ležal na postelji, še vedno prekrit s krvjo in delčki stekla v telesu. »Srce se mi je lomilo, ko sem zagledal svojega otroka v takšni situaciji. Takoj zatem se je začel opravičevati za razbit avtomobil,« pravi Fernando Mendoza. Okrevanje je potekalo 8 tednov. Reševalna ekipa je prepričana, da mu je življenje podaril volvo. »Rekli so, da je preživel, ker je bil v volvu,« doda Fernando.

ZAHVALNO PISMO VOLVU
Fernando je bil tako ganjen, da je napisal zahvalno pismo korporaciji Volvo. Bilo je resnično srčno pismo, v katerem časti ves trud in delo za varnost v Volvovih avtomobilih. Hkrati je Marcus postal član kluba Volvo je rešil moje življenje.

Gre za organizacijo za stranke, ki so se uprli smrti v hudih nesrečah in so jasno pripisali svoje preživetje vozilu volvo. Klub je bil ustavljen leta 1990 na avtomobilskem salonu  v New Yorku. Letos praznujejo svojo 20. obletnico. Marcus je bil tako izbran za člana med že obstoječih 1500 članov po celih ZDA. Novi članom kluba je poslan certifikat o članstvu, oblikovan okvir za družinsko silko in osebno pismo Doug-a Speck-a, generalnega direktorja Volva za Severno Ameriko. Vsi člani morajo dati dovoljenje, da se lahko njihova zgodba objavi.VCNA objavi nekatere zgodbe na internetu, nekatere pa v printani obliki. Tretja izdaja knjige Volvo je rešil moje življenje je bila objavljena v začetku letošnjega leta.

In kaj se  je zgodilo Marcusu Mendozi=
Letošnjo pomlad je dobil nov avtomobil. Volvo S40, 2007. »Obožujem ga,« je dodal za konec

Življenje je lepo – in zelo dragoceno.

In pa še povezava do Volvo je rešil moje življenje:
http://www.volvocars.com/us/top/community/volvosavedmylife

 

Korpmedia