Volvo newsroom optimiziran za i-phone

Nedelja, 10 Oktober 2010
Volvo je 30.septembra lansiral mobilno verzijo svoje medijske strani, Volvo Cars Newsroom. Mobilna verzija je optimizirana za iPhone uporabnike, vendar bo delovala tudi za druge mobilnike, tudi tiste z Android operacijskim sistemom. Stran bo samodejno preusmerila iPhone uporabnike na mobilno različico newsroom-a na http://mobilemedia.volvocars.com/

Vse več novinarjev uporablja različne tipe pametnih telefonov za njihovo raziskovanjei. Če bi imeli kar se da enostaven dostop do press informacij, brez nošenja prenosnika, bi zelo olajšalo njihovo vsakodnevno delo. »Novinarji, ki delajo za tiskane ali on-line medije, kot tudi bloggerji,potrebujejo enostaven dostop do vseh medijev, ki jih mi zagotavljamo; novice, informacije o modelih, kontake ipd,« pravi Lena Pettersson, odgovorna za razvoj volvovega Newsrooma. Cilj Volva je povečanje možnosti, da lahko uporabniki vsakodnevno takoj delijo videe, slike in povezave na blog ali on-line.

Posebne zahteve
Brskanje po internetu na mobilnih telefonih zahteva spletne strani, ki niso iste kot tradicionalne. Tako grafika, tekst, videii in druga vsebina morajo biti prikrojeni za mobilne uporabnike. Mobilna stran je kompresirana spletna stran, oblikovana samo za mobilne naprave. Narejena je tako, da je navigiranje kar se da enostavno z napravami, kot je na primer iPhone.  Razvoj Newsroom-a zagotavlja kanadsko podjetja DMT. Mobilna stran vsebuje predstavitve produktov, posebne akcije ter novice. Stran vsebuje konfigurator avtomobila, kjer si lahko sestavite svoje vozilo (model, opcije, barve, kolesa ipd) ter si izdelano vozilo nastavite za ozadje na telefonu.