Volvo ocean race 2011

Torek, 23 Februar 2010

Potek tekmovanja prihajajočega Volvo Ocean Race-a; start v Alicante-u v Španiji jeseni 2011, prvi postanek bo v pristanišču (port of call) Cape Town, Južna Afrika, v katerem so bo ocean race ustavil že 8. To bo oznanilo začetek javljanja v pristaniščih na Volvo Ocean Race 2011-12. Ostala pot okoli sveta bo razkrita pred koncem marca.

Volvo Ocean Race je edini profesionalni jadralni dogodek, ki obišče pristanišča okoli sveta. Ni enostavno izbrati pot, ki bo hkrati izzivalna za jadranje in hkrati poslovno zanimiva za potencialne sponzorje in partnerje dirke same in ekip.

»Dobili smo ponudbe različnih pristanišč okoli sveta, vsako s svojo kulturo, posebnostmi in izzivi. Vzeli smo si čas in previdno ocenili več kot 80 ponudb, ki so želili sodelovati v dogodku.« pravi Knut Frostad, CEO Volvo Ocean Race.

6,500 navtičnih milj dolga trasa, s katero je leta 2008-09 najhitreje opravil zmagovalec Ericsson 4 v 21 dneh 17 urah in 54 sekundah, je ena najdaljših v zgodovini.

Za Cape Town bo gostovanje enajstega Volvo Ocean Race, takoj za svetovnim prvenstvom v nogometu, največji dogodek v zgodovini.

V&A Waterfron bo idealen prostor za posadke, kjer bodo lahko pripravile svoje jadrnice za naslednji test v sami dirki, ter hkrati za goste, ki bodo lahko uživali v ambientu in edinstveni atmosferi, ki jo ponuja ocean. Sam postanek bo dovoljeval nekaj počitka. Šlo bo za zelo poln urnik, saj jih v nadaljevanju čaka drugi del same dirke, kar vključuje tudi jadranje v samem pristanišču, ki šteje pravtako za končno uvrstitev.

Druga evropska pristanišča, ki bodo vključena v Volvo Ocean Race 2012, bodo znana konec marca.

 

Korpmedia