Volvo ocean race bo obiskala Auckland

Sobota, 03 April 2010

Auckland, Nova Zelandija, je po desetih letih nazaj v Volvo Ocean Race-u. Mesto, ki ima kar nekaj najboljših jadralcev v Volvo Ocean Race-u, je nazadnje gostilo ta dogodek v letu 2001-2002. Bilo bo cilj četrte etape iz Sanye na Kitajskem ter start pete, ki bo potekala skozi Južni Ocean, mimo Cape Horna-a in do cilja v Itajai-i Brazilija.

»Z največjim zadovoljstvom lahko potrdim, da je Auckland, Nova Zelandija, zmagal in postal postajališče na naslednjem Volvo Ocean Race-u. Lokalni ljudje živijo za jadranje, še posebej za Volvo Ocean Race« pravi generalni direktor Volvo Ocean Race-a, Knut Frostad. »Mnogo najboljših svetovnih jadralcev je prav iz Nove Zelandije, in ravno zato smo ponosni, da smo prinesli dirko nazaj v Mesto jadranja, kjer smo prepričani, da bo etapa prejela ogromen odziv.«

»Ta oznanitev zaključi progo in naš cilj; do konca meseca marca 2010 določiti vsa pristanišča, kar je veliko hitreje kot v predhodnjih dirkah.« doda Frostad.

Župan mesta John Banks pravi, da je vesel, da je Auckland vključen kot postajališče za ta ogromen mednaroden dogodek. »Ta dogodek se odlično ujema z Aucklandovo obalno lokacijo in bo ogromen ekonomski doprinos našem mestu,« pravi gospod Banks.

»Auckland ima zavidljivo zgodovino povezano tudi s tem dogodkom, zato se veselimo in pozdravljamo floto in obiskovalce, da obiščejo naše mesto še enkrat.«

Nova Zelandija ima veliko svetovno najboljših jadralcev, vključno z Petrom Blake-om.  Pravtako je pomemben del jadralske zgodovine predstavnik novozelandske ekipe Grant Dalton. Tekmoval je že šestkrat, bil je del zmagovalne ekipe Flyer leta 1981-82, zmagovalec maxi class-a z novozelandskim Endeavour-jem leta 1993-94 in še mnogi drugi dosežki. Ne smemo pozabiti še Mike-a Sanderson-a, ki je z Abi Ambro One zmagal leta 2005-06, skupaj z Bradom Jacksonom in Stu-om Bannatyne-om.

Proga za leto 2011-12 je sedaj zastavljena in vključuje: začetek v Alicante-u/Španija, Cape Town/Južna Afrika, Abu Dhabi/ZAE, Sanya/Kitajska, Auckland/Nova Zelandija, Itajai/Brazilija, Miami/ZDA, Lizbona/Portugalska, Lorient/Francija in cilj v Galway-u/Irska.

 

Korpmedia