Volvo Ocean Race izbral Lisbono

Nedelja, 07 Marec 2010

Po napetem zbiranju ponudb, je bila Lizbona izbrana za prvo evropsko pristanišče na Volvovem Ocean Race-u, ki se prične v Alicante-u jeseni 2011. Lizbona, na Portugalskem, na točki kjer se reka Tagus izteka v Atlantski ocean, bo zaključek transatlantskega dela dirke med poletjem leta 2012.

Prvič v zgodovini bo to pomembno portugalsko pristanišče odigralo pomembno vlogo v svetovno znani oceanski dirki. Interes za gostovanje Volvo Ocean Race-a v Evropi je bilo željeno od 34 mest, 15 od njih je prišlo v zadnjo fazo izbire. To nam lepo nakaže na velik interes po gostovanju dirke ter predstavlja Evropo kot najbolj kompetativen kontinent v procesu izbiranja.

»Enkratno je, da imamo tako ikonično mesto vključeno na naš seznam postankov, in Lizbona, še posebej, ima neverjetne jadralske pogoje, ki bodo naredili zelo zanimivo in-port race,« pravi Knut Frostad Volvo Ocean Race CEO. »Lizbona je čudovito mesto, ki nudi veliko Volvo Ocean Race-u«

»Portugalska je država navigatorjev, ki so odprli svet v novih horizontalah in njeno glavno mesto, Lizbona, je bila začetna točka znanih sag pri odkrivanjih. Mesto s tako ogromno navtično tradicijo mora biti povezano s tako veliko čezoceansko avanturo modernega časa. Zato nam je v čast in smo ponosni, da smo lahko del Volvo Ocean Race-a« pravi Antnio Costa, župan mesta Lizbona.

 

Korpmedia