Volvo predstavlja aplikacijo S60

Sreda, 09 Februar 2011
Volvo je tržišču predstavil aplikacijo za iPhone in iPad, ki vsebuje veliko inspiracij in informacij o novem Volvu S60.  Uporabnik lahko na primer po svoje oblikuje volvo S60, gleda video posnetke, bere novice, najde prodajalca Volvo vozil in naroči testno vožnjo.



Volvo je na trg lansiral aplikacijo S60, skupaj z verzijo S80L za kitajski trg, dodatne aplikacije pa bodo predstavljene spomladi. »Veliko strank uporablja mobilne telefone in druge elektronske naprave za iskanje informacij. Sedaj preprosto zagotavljamo, da smo tam, kjer so naše stranke, s tem pa odpiramo vrata v podjetje,« pravi David Holecek, ki je odgovoren za digitalno strategijo Volva. »Integrirali smo številne edinstvene značilnosti, kot je uporaba v mobilni telefon vgrajene naprave za razgled po notranjosti avtomobila. Če obračaš telefon, se slika, ki jo gledaš, tudi premika in ustvarja vtis, kot da si dejansko v notranjosti avtomobila

Med funkcijami, ki jih vključuje aplikacija, je tudi iskalno orodje, ki uporablja vgrajeno GPS funkcijo za iskanje in določitev poti do najbližjega prodajalca Volvo vozil. Možno je rezervirati testno vožnjo,  konfigurator pa  tudi omogoča, da sestavite svoj lasten S60. Te nove funkcije so povezane z lokalnimi tržnimi stranmi in omogočajo dostop do najnovejših novic Volva.

Prihaja še več
Ustvarjenih bo še več aplikacij za dodatne Volvo modele v povezavi z avtomobilskim sejmom v Ženevi, ki se začenja v marcu. Ciljna skupina so tako potencialne kot obstoječe stranke. David Holecek razkrije, da v nekaterih državah že ponujajo iPhone in Android aplikacije, ki nadzorujejo ogrevanje v avtomobilu strank, ki so naročene na sistem »Volvo On Call« oziroma »Volvo na poziv«. Pravi, da testirajo tudi digitalni priročnik v obliki aplikacije.

iPad aplikacija z revijo LIV (revija Volvo Cars za potrošnike) bo prav tako kmalu na tržišču. Ta aplikacija bo omogočala dostop do nekaterih vsebin revije, skupaj z različnimi bonus funkcijami, kot so dodatne slike ali video material. Vse Volvo aplikacije bodo na voljo za brezplačno prenašanje (t.i. downloadanje) iz Apple App trgovine.