Volvo preizkusno zaletel električni C30

Četrtek, 13 Januar 2011
Z razstavljanjem volva C30 electric po trčenju na severno-ameriškem mednarodnem avtomobilskem salonu v Detroitu, bo Volvo v prihodnosti pristopil k varnosti na unikaten, zelo vizualen način. »Smo prvi proizvajalec avtomobilov na svetu, ki lahko pokaže, kaj je zares varen električni avtomobil in kako izgleda po trčenju,« pravi Stefan Jacoby, predsednik in CEO Volva.



Da ostanejo visoko napetostne baterije in kabli po trčenju nedotaknjeni, je vitalnega pomena za varnost. Volvo je izvedel testni trk na modelu C30 electric in čeprav je vozilo s hitrostjo 64 km/h trčilo frontalno, so vse električne komponente v avtomobilu ostale nepoškodovane.

»To je najbolj pomembno; ne samo za voznika ter potnike v električnem avtomobilu, temveč tudi za nujno pomoč,« pravi Stefan Jacoby. »Verjamemo, da vsi, ki lansirajo ali so v procesu lansiranja električnih avtomobilov, ne pristopajo k varnosti na enak način kot mi. Volvo ne bo nikoli delal kompromise pri svojih strogih varnostnih zahtevah,« doda Jacoby.

Na novinarski konferenci v Detroitu, v torek zjutraj, bo Volvo podrobno pokazal avtomobil in s tem postal prvi proizvajalec avtomobilov, ki je prikazal v trčenju poškodovan električni avtomobil na mednarodnem avtomobilskem sejmu.