Volvo S60 – potrditev vrhunske varnosti

Sreda, 22 Avgust 2012

Vodilni položaj podjetja Volvo Car Corporation na področju varnosti vozil je ponovno poudarjen s strani Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). V zadnjem poročilu je volvo S60 eden izmed dveh avtomobilov, ki je prejel najvišjo oceno IHHS na novem majhnem testu čelnega trčenja.


Preizkusni trk z majhnim prekrivanjem potisne oviro daleč proti sredini avtomobila.

Pri novem testu 25 % prednjega dela vozila na voznikovi strani trči v trdno oviro pri 64 km/h, s Hybrid III lutko pripeto na voznikovem sedežu. Test je ustvarjen, da prikaže, kaj se zgodi, če prednji del vozila trči v drugo vozilo ali objekt, kot je npr. drevo.

»Test z manjšim prekrivanjem je situacija zelo hude nesreče in zelo smo zadovoljni z rezultati testa.  Naš namen je, da ustvarimo vozilo, ki bo pomagalo ščititi potnike v trčenjih, ki se zgodijo v vsakodnevnem prometu. Test potrjuje, da naši varnostni sistem delujejo, kot je bilo predvideno, tudi ko je udeležen v trčenju le majhen del sprednjega dela vozila,« pravi Thomas Broberg, višji svetovalec za varnost pri Volvu.

Več odličnih rezultatov

V lanskem letu je pet Volvo modelov: C30, S60, S80, XC60, XC90 osvojilo nagrado Top Safety Pick. Volvo je bila edina evropska luksuzna blagovna znamka z nagrajenimi 5 modeli v poročilu IIHS 2011.

XC60 je bil edini SUV, ki je prejel nagrado IIHS Top Safety Pick in vseh 5 zvezdic na ameriškem NCAP ocenjevanju. Leta 2010 je XC60 prejel 5 zvezdic na vseh individualnih testih trčenj, vključno s petimi zvezdicami za voznika in petimi zvezdicami za potnika pri čelnem trčenju, kot tudi pet zvezdic pri obeh stranskih testih.

Več informacij lahko dobite na www.iihs.org

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper