Volvo ščiti pred senenim nahodom

Sreda, 05 Maj 2010

Če vam v sezoni senenega nahoda srbeče oči, zamašen nos in konstantno kihanje zveni znano, pridite in se usedite v Volvo. Vsi novi Volvo avtomobili lahko zaradi novega standardnega filtra proti cvetnemu prahu nudijo pomoč  od 8-10 milionom tistim, ki trpijo za senenim nahodom v Angliji. Kvaliteten filter za cvetni prah vam bo pomagal preprečevati simptome senenega nahoda.

»Filter vstavimo, da očisti zrak v prostoru za potnike, prav tako odstrani delce, ki povzročajo alergije. Vožnja z avtomobilom lahko dejansko omogoči lažje dihanje v akutni fazi tistim, ki trpijo za senenim nahodom.« pravi Andreas Andersson, manager of allergy-optimised car interiors pri Volvu.

Raziskovalci pri Volvu delajo na tem, da bi razvili filter, ki bi preprečil tudi najmanjšim delcem vstop v kabino.»Prav najmanjši delci so tisti, ki so najbolj nevarni. Ti delci ne povzročajo takojšnjih znakov, tako kot veliki, ki povzročajo alergije na cvetni prah. Lahko pa ti mali delci povzročajo negativne zdravstvene težave na dolgi rok,« je povzel Andreas Andersson.

Sezona senenega nahoda se prične v sredini aprila. Drevesa kot je srebrna breza povzročajo alergije ob koncu aprila in v začetku maja, in prav ko se to poleže, pričnejo cveteti rastline na travnikih in povzročajo alergije od maja do avgusta. Simptomi, kot so kihanje in srbeče oči, vplivajo tudi na varnost vožnje, kar pa pri Volvu jemljejo zelo resno. Vozniki, ki so veliko na cesti, preživijo precej časa v vozilu, zato je za njih riziko toliko večji. Poleg filtra za cvetni prah, bo Volvo v boju proti senenem nahodu, v vozila vključil tudi avtomatski Air Quality system (AQS) in Clean Zone Interior Package (CZIP).

AQS je sestavljen iz filtra, ki lovi trde delce in aktivnega ogljikovega filtra, ki odstranjujejo delce, kot so cvetni prah. Opremljen je s senzorjem, ki avtomatsko aktivira funkcijo recirkulacije, če je v kabini preveč  škodljivih snovi. AQS je standardiziran za modele V70, XC70, C70, S80, XC90, S60, XC 60 ES in SE in SE Lux (paketi opreme v Angliji).

AQS je dosegljiv na modelih C30, S40 in V50 in na S60 in XC60 ES kot R_design verzija. CZIP ponuja notranjost z materiali, ki preprečujejo zbiranje prahu. Prav tako vsebuje edinstveni prezračevalni sistem na dalinsko upravljanje, ki avtomatsko osveži in prezrači notranjost avtomobila, takoj ko avto odklenemo z dalinskim ključem. CZIP je dosegljiv kot opcija na modelih S60, S80, V70, XC70 in XC60.

Volvova skrb pa ni omejena le na kupce novih vozil. Filter za cvetni prah se lahko vstavi tudi v starejša vozila.

DRIVe Towards Zero
Razvoj alergijsko-optimiziranega okolja v avtomobilu je del vizije Volva, kjer je cilj razvoj avtomobila, ki je popolnoma varen pred delci in emisijami CO2. Volvovi avtomobili so prav tako edini v celotni avtomobilski industriji, ki imajo tekstil, ki je tako čist in netoksičen, da je certificiran po high Oeko-Tex standardu.

 

 

Korpmedia