Volvo se osredotoča na trajnostno mobilnost

Četrtek, 06 Maj 2010

Volvovo Poročilo o trajnostnem razvoju 2009/2010 kaže usmeritev k nadaljnemu razvoju podjetja k trajnostni mobilnosti. Primer tega je serijska produkcija plug-in hibridov leta 2012.

Z izboljševanjem situacije prodaje in z velikim naborom produktov, kot naprimer volvo S60, je Volvo začel  s pozitivnim začetkom v letu 2010, po turbolentnem 2009.

»Naša predanost je usmerjena k emisijami iz izpušne cevi vozila – verjamemo, da se odgovornost prične z našo verigo dobaviteljev, skozi produkcijo, uporabo in reciklažo, kar zajema celovit pristop k okolju,« pravi Stephen Odell, predsednik in generalni direktor.

V zadnjem letu sta Volvo ter Poročilo o trajnostnem razvoju združena v en dokument, ki poudarja kako pomembne so trajnostne teme v vsakodnevnem delu podjetja. Poročilo je razdeljeno glede na operacijsko osredotočena področja: skrb za okolje, varnost in dobičkonosnost; vsaka sekcija vsebuje vrednosti in rezultate iz preteklega leta, skupaj z opisom vizij za prihodnost. Ponavljajoče se teme v Korporativnem poročilu so pomen sodelovanja in partnerstva, kot tudi pomembnost zaposlenih in dobrega timskega dela.

Primeri pomembnih dogodkov:

  • Predstavitev 7 DRIVe modelov, izjemoma varčni dizelski avtomobili z nizkimi CO2 emisijami
  • Odločitev, da začnejo s serijsko izdelavo plug-in hibridov v letu 2012, ki jih bo mogoče polniti preko domače električne vtičnice
  • Volvo XC60 nadaljuje z uspehom. V letu 2009 je bil najboj prodajan volvo leta in je prejel mnoge mednarodne nagrade
  • Predstavitev globalne inovacije Zaznavanje peščev (Pedestrian detection), tehnološka rešitev, ki ščiti  pešce in urbano okolje, najprej  na voljo v novem volvu S60.

Volvo torej nadaljuje z razvojem inovativnih rešitev za trajnostno mobilnost.

»V prihodnosti vidimo naše avtmoobile brez emisij, ki negativno vplivajo na okolje ter vozila, ki niso udeležena v prometnih nesrečah. Ne gre za vprašanje, če bomo prišli do tam – vprašanje je le kdaj«, pravi Stephen Odell.

 

Korpmedia