Volvo tekmuje z ekološkim modelom C30 green racer

Sobota, 26 Julij 2008

Volvo Cars korporacija se je odločila, da se pridruži tekmi WTCC (World Touring Car Championship) na Brands Hatchu od 26. do 27. julija, in sicer s svojim Volvom C 30 Green Racer, ki ga poganja etanolski motor. .

Avtomobil, ki se letos prvič pojavlja na sceni, sicer tekmuje na švedskem avtomobilskem tekmovanju (STTC) kot edino vozilo, ki ga poganja etanolski E85 motor v tej seriji. Na tem tekmovanju je avtomobil do sedaj osvojil tri od skupno sedmih možnih vodilnih pozicij; bil pa je tudi prvi v skoraj polovici vseh prevoženih krogov.

Volvo sedaj želi oceniti možnosti v najmočnejši konkurenci na legendarni Brands Hatch stezi v Kentu na Angleškem.

«Povsem naravno je, da smo zelo razburjeni zaradi sodelovanja na Brend Hatchu. Že od samega začetka je bila ta dirka eden od naših načrtov za C 30. Želeli smo videti, koliko smo se približali najboljšim v tem segmentu,» pravi Derek Crabb, direktor avtomoto tekmovanj pri Volvu. «S tem modelom smo se povzpeli visoko na lestvici razvoja in verjamem, da bi lahko Volvo C 30 postal močna konkurenca v kateremkoli FIA Super 2000 tekmovanju. V vsakem primeru je pomembno ostati pragmatičen do konca in stvari reševati po vrsti.»

Volvo bo sodeloval z avtomobilom na etanolsko E85 gorivo in se ne bo potegoval za točke. Volvo C 30 Green Racer bo nastopal v Polestar Racing AB timu, ki je sodeloval pri razvoju tekmovalne različice C 30 in je že nastopal z njim na STTC tekmovanjih na Švedskem.

 

2AM