Volvo v 12 letih zmanjšal tveganje poškodb za 50%

Torek, 28 Avgust 2012

Odločitev Volva, da izdela najvarnejša vozila na svetu, so v zadnjem letu prepoznali številni neodvisni varnostni inštituti. Rezultati testiranj strokovnjake varnosti švedskega podjetja niso presenetili. Volvov pristop avtomobilske varnosti temelji na informacijah iz vsakodnevnega resničnega prometa, vključno z ugotovitvami Volvove ekipe za raziskovanje nesreč, ki deluje že več kot 40 let.


»Naša široka podatkovna baza nesreč kaže, da je tveganje poškodb v naših zadnjih modelih znižano do 50 % v primerjavi z letom 2000. Delamo pa tudi na novih tehnologijah, ki bodo ta delež še dodatno znižale,« pravi Thomas Broberg, višji varnostni svetovalec pri Volvu. »Holistični pristop in vsakodnevne resnične prometne situacije so vedno začetna točka za naše delo. Naša ogromna baza podatkov z informacijami iz prometnih nesreč nam pomaga, da se osredotočimo na področja, kjer nove tehnologije ustvarjajo najboljše rezultate v resničnem prometu.«

O Volvovih varnostnih dosežkih smo zapisali že precej člankov. Med zadnjimi smo poudarjali, da vozilo s prilagodljivim tempomatom (ACC) in opozarjanjem pred trčenjem zmanjša tveganje za nalet na avtocesti do 42 %, da je v zadnjim poročilu IIHS-a (Institute for Highway Safety) Volvo dosegel odlične rezultate in da se še vedno trudi razvijati številne nove varnostne tehnologije. Novi volvo V40 je lep primer tega napredka - ponaša se s tehnologijo Zaznavanja pešcev s samodejnim zaviranjem, kot tudi z izboljšano City Safety, ki sedaj deluje do hitrosti 50 km/h. Med novimi tehnologijami so na svetu prva zračna blazina za pešce, sistem za pomoč pri ohranjanju smeri vožnje, aktivne dolge luči in na zadku radarski sistem Cross Traffic Alert.

»Tveganje, da bi bili z Volvo vozilom vpleteni v nesrečo ali poškodovani, se vztrajno znižuje. Nadaljujemo z našo vizijo varnosti, da nihče ne bo usodno ali hudo poškodovan v novih Volvo vozilih do leta 2020,« zaključi Thomas Broberg.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper