Volvo v letu 2013 emisije CO2 znižal za kar 8,4 %

Sobota, 07 Junij 2014

Volvo Cars je v letu 2013, v primerjavi z 2012, znižal povprečne emisije flote za 8,4 %, glede na podatke, ki jih spremlja združenje ACEA. To poudarja Volvov vodilni položaj v evropski avtomobilski industriji pri zniževanju ravni emisij in mu dodatno utrjuje ugled okoljsko ozaveščenega podjetja.

Volvov močan okoljski položaj služi kot opomnik na tehnološko vodstvo podjetja in njegovo inovacijsko moč. Je vodilni v industriji, ko gre za prinašanje okolju prijazne tehnologije na tržišče, kot je na primer priključni hibrid Volvo V60 Plug-in Hybrid in popolnoma znotraj podjetja razvita družina pogonskih sklopov Drive-E. Te tehnologije prispevajo k povprečni ravni emisij flote, ki je v letu 2013 znašala zgolj 131 g/km (143 g/km v 2012).

Z novimi pogonskimi sklopi Drive-E je Volvo Cars ustvaril družino manjših, inteligentnejših bencinskih in dizelskih motorjev s krivuljami moči, ki nudijo vznemirljivo vožnjo, medtem ko prinašajo nizko porabo goriva kot štirivaljni motorji. Z dodatkom elektrifikacije, kot je tehnologija priključnih hibridov, pa Volvo Cars zagotavlja kupcem tako izjemno učinkovite kot izjemno zmogljive motorje. Dvolitrski Drive-E motorji nudijo kupcem mešanico izjemne vožnje in nižjih CO2 emisij. Na primer, Volvo S60 T6 s 306 KM in novim 8-stopnjskim samodejnim menjalnikom je prvi avtomobil v segmentu, ki prinaša čez dve konjski moči na gram CO2 zgolj z motorjem z notranjim izgorevanjem. D4 s 181 KM in ročnim menjalnikom pa je prvi dizelski avtomobil v »premium« D segmentu s CO2 emisijami pod 100 g/km.

Priključni hibrid Volvo V60 je Volvov tehnološko najnaprednejši model doslej - električni avtomobil, hibrid in visoko zmogljivo vozilo, vse v enem. Priključni hibrid V60 je na voljo v vseh barvah in z vsemi specifikacijami, vključno z R-Design, medtem ko ohranja v razredu vodilne ravni emisij: 48 g/km.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper