Volvo XC 60 - posebnost notranjosti

Ponedeljek, 11 Avgust 2008

Ali je mogoče uresničiti prav vse sanje kupca v enem samem modelu avtomobila? Pri Volvovem modelu XC 60 so zasnovali interier, ki vozniku in potnikom omogoča udobje in užitek na nov način .

Predvideva se, da bodo kupci v roku parih let lahko izbirali med najmanj 10 crossover modeli različnih proizvajalcev. Pri Volvu uspeh svojih modelov vidijo prav v tem, da se razlikujejo od drugih. Čeprav imajo vsi potniki priložnost sedeti v udobnih novorazvitih sedežih, je v središču pozornosti seveda voznik. Značilna tanka središčna konzola je v novem modelu dobila svež izgled in je sedaj rahlo pomaknjena k vozniku. Steve Mattin in njegov dizajnerski tim so zelo slikoviti pri opisu notranjosti: »Voznik je pilot poslovnega letala, vsi potniki pa sedijo v 1. razredu. Udobno nameščen in obkrožen z ergonomsko oblikovanimi merilci in stikali ima voznik občutek prave kontrole nad avtomobilom in vsemi prometnimi situacijami. Posebno zaobljen rob sprednjih sedežev omogoča olajšan vstop v avtomobil. Zadnji sedeži so rahlo zvišani zaradi boljše preglednosti, izbor materialov in vzorcev pa je izredno bogat.«  

Oddelek, ki ga pri Volvu imenujejo »sedlarji« je poskrbel za obloge. Za XC 60 se uporablja temno rjavo usnje, ki se drugače uporablja za konjska sedla in je zato bolj debelo od običajnega usnja. Pred izrezovanjem mora biti usnje nekaj časa namočeno v vodi. Da bi dosegli trendovski kontrast, je za šivanje uporabljena nit v limeta zeleni barvi. Volvo je po svetu poznan po sodobnih in ergonomsko oblikovanih sedežih. V ponudbi je nova barva obloge, Lemon Green, na voljo pa sta tudi dve popolnoma novi zunanji barvi – Terra Bronze in Lime Grass Green. Središčna konzola je iz aluminija, na voljo pa sta tudi opciji svetlečega ali mat lesa. Ne glede na to, katero barvo notranjosti boste izbrali, je vseprisoten občutek prostranosti in osvetljenosti. Temu v prilogi zagotovo pristoji tudi streha iz laminiranega stekla impresivnih dimenzij.

Na voljo so tudi trije vrhunski audio sistemi: opcija Premium Sound vključuje 12 Dynaudio zvočnike in ojačevalec moči 5 x 130 W. Novost je ta, da zvok lahko prilagodimo prednjim ali zadnjim sedežem glede na željo potnikov.  »V preteklih letih smo uspešno poudarjali skandinavske značilnosti Volva, ki temeljijo na prestižu in brezčasni funkcionalni eleganci. Zdaj bomo našo dizajnersko DNK dvignili na nov nivo; vizualno bomo okrepili volumen in udobnost naših avtomobilov,« je zaključil Mattin.

 

2AM