Volvo XC60 in Twilight saga

Četrtek, 01 Julij 2010

Filmi iz serije Twilight Saga so eni najbolj popularnih in v njih tradicionalnoi srečujemo volve. Tokrat Edward Culler vozi volva XC60.   Interes za serijo, glavcnega junaka in tudi volva XC60 je osupljiv.

 

V noveli heroj Edward Culler vozi volva S60R – predhodnika modela S60. Ko pa se je začela produkcija filma, Volvo ni več proizvajal modela S60R, tako so uporabili v prvem filmu model C30 in v drugih dveh XC60.

Pojav volva v prvem filmu serij Twilight je pripeljal do višje prodaje modela C30, predvsem v Združenem kraljestvu. Po filmu Twilight Saga: Mlada luna pa so prodajalci poročali o znatnem povečanju zanimanja za model volvo XC60 in govorili o spoznanju, da stranke pridejo v salon, da bi fotografirali svoje otročke pri »Twilight avtomobilu«.

 

Volvo je predstavil kampanijo »Lost in Forks« z on-line nagradno igro, s katero se lahko osvoji svetleče novega volva XC60, prav takega kot ga vozi Edward v Twilight Sagi: Mrk. Udeleženci usmerjajo volva XC60 skozi mesto Forks, slediti morajo raznim namigom na poti, da tako najdejo najkrajšo možno pot in pridejo do hiše Cullen-a.